3

15 Tips Om Snel Je Hoge Bloeddruk Te Verlagen Zonder Medicijnen

In deze blog leer je:

 • Wat de waarheid over zoutinname en een hoge bloeddruk is
 • Hoe de juiste vetten ervoor kunnen zorgen dat je vaten NIET dichtslibben - je onwetende (huis)arts zou anders beweren
 • Welke groenten hetzelfde effect op het lichaam hebben als Viagra
 • ​Waarom je kristalen in je sieraden wilt en niet in je eten - hint: ze verhogen je bloeddruk
 • De ultieme manier om je bloeddruk voor eens en altijd te verlagen - beter dan deze tip zal het niet worden

More...

Gemiddeld heeft 31,4% van de Nederlanders tussen 30 en 70 jaar een verhoogde bloeddruk. Dat wil zeggen dat zij een bloeddruk hebben waarvan de bovendruk (systole) ≥ 140 mmHg is en/of de onderdruk (diastole) ≥ 90 mmHg. Een hoge bloeddruk wordt in de medische wereld hypertensie genoemd.

Hoge bloeddruk verlagen

Ja, deze cijfers liegen er niet om. En dit is precies de reden waarom hier iets aan gedaan moet worden. Bij de meeste patiënten kan je een hoge bloeddruk verlagen met medicijnen. Niet erg effectief aangezien dit symptoom bestrijding is en geen oorzaak bestrijding. Jammer dat het gezondheidsstelsel hier maar weinig voorlichting over geeft. Veel mensen willen toch hun hoge bloeddruk verlagen zonder medicijnen maar weten niet hoe.

Voeding speelt een hele belangrijke rol in het ontwikkelen van deze ziekte. Sterker nog: ongezonde voeding is de reden dat de meeste mensen een verhoogde bloeddruk krijgen. Gelukkig zijn er tal van manieren om je hoge bloeddruk te verlagen. Een hoge bloeddruk verlagen met eten en zonder medicatie is zeker mogelijk. Het blijkt dat je met fruit, kruiden en andere natuurlijke middelen een hoge bloeddruk kan verlagen. Iets wat maar weinig mensen weten.

Wat overigens onzin is, is dat je een hoge bloeddruk kan verlagen met homeopathie. Simpelweg omdat keer op keer bewezen is dat homeopathie kwakzalverij is. Wat je moet weten is dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan een goede bloeddruk en niet één of ander 'wondermiddel' zoals bij homeopathie.

Wanneer jij een gezonde levensstijl hebt zal een te hoge bloeddruk niet snel voorkomen. En deze gezonde levensstijl kun jij zelf creëren. Ik kan je daarbij alvast een beetje op weg helpen. In deze blog krijg je namelijk 14 tips om snel en gezond je hoge bloeddruk te verlagen zonder medicijnen.#1 Je hoge bloeddruk verlagen met havermout

Producten met antioxidanten zijn een grote hype tegenwoordig. Iedereen heeft het erover. Heel leuk maar wat doen antioxidanten precies? Dat staat haarfijn uitgelegd in deze blog. Veel plantaardige producten bevatten antioxidanten. Het zijn eigenlijk licht giftige stofjes die planten helpen om vraat van insecten tegen te gaan. En juist deze stofjes zijn zo goed voor ons lichaam.

Havermout is bijvoorbeeld een product waar je het in kan vinden. Havermout bevat zelfs meerdere soorten antioxidanten:

 • Polyphenolen
 • Avenanthramides
 • Ferulazuur

En vooral de avenanthramides is een leuke. Deze worden bijna uitsluitend gevonden in haver. Avenanthramides kunnen helpen bij het verlagen van je bloeddruk door stikstofmonoxide productie te verhogen. Dit gas zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden, wat vervolgens weer leidt tot een betere doorbloeding en een verlaging van de bloeddruk. En om deze reden heeft deze antioxidant ook een ontstekingsremmende werking.


#2 Vermijd de verslavende drugs voor je hersenen

Dit is een punt wat in bijna elke blog weer terug komt. Ze zijn zo ellendig voor ons lichaam dat ze bijna alle welvaartsziekten veroorzaken. Waar heb ik het over? Over de suikers!

Probeer suikers zoveel mogelijk te vermijden. En dan heb ik het met name over de snelle koolhydraten en toegevoegde suikers.

Suiker is één van de meest verslavende stoffen die je kan eten. Maar hoe hebben suikers een effect op de bloeddruk?

hoge bloeddruk verlagen koffie

Uit onderzoek blijkt dat fructose, de suiker die aan vele producten wordt toegevoegd, de belangrijkste oorzaak is van hypertensie. Vooral fructose in frisdrank, zoetigheden en junkfood hebben een groot effect op de bloeddruk. De onderzoekers geven vijf mechanismen aan waardoor fructose de bloeddruk verhoogt:

 • Stimulatie van de hypothalamus
 • Verhoogde insuline afgifte
 • ​Verhoogde leptine afgifte
 • Meer aanmaak van methylgyoxaal (een 'super suiker')
 • Minder aanmaak van ATP

Door bovenstaande effecten zorgen ervoor dat de nieren meer zout en dus ook vocht vasthouden, de bloedvaten trekken samen (vasocontrictie), er is meer afgifte van het RAS hormoon en de bloedvaten worden stugger. En dit leidt allemaal tot een verhoging van de bloeddruk.

Het blijkt zelfs dat wanneer je een kwart van je calorieën uit suikers haalt, je drie keer meer kans hebt op cardiovasculaire aandoeningen dan iemand met een inname van minder dan 10 procent. En dit geldt met name voor snelle suikers en toegevoegde suikers. Een hoge bloeddruk verlagen kan dus wanneer jij je suikerinname verminderd.

Suikers blijken zelfs een veel grotere invloed te hebben op een verhoogde bloeddruk dan dat zout (NaCl) heeft. Wie had dat gedacht? Toch raad ik ook de inname van zout ook niet aan maar daar kom ik later op terug.


#3 Je hoge bloeddruk verlagen met Pom Wonderful

In eerdere blogs heb ik je al verteld dat granaatappels ontzettend gezond zijn. Vele studies hebben laten zien dat het eten van granaatappels positieve effecten heeft op het lichaam. Het verlaagt daarnaast ook nog eens de kans op verschillende ziektes. Hieronder een aantal:

En vooral die eerste is belangrijk voor deze blog. Een te hoge bloeddruk verlagen kan dus met granaatappels. Hoe steekt dit mechanisme precies in elkaar?

Wanneer het lichaam een te lage bloeddruk meet wordt een stofje genaamd angiotensine 1 omgezet in angiotensine 2. En dit gebeurt door het enzym ACE: Angiotensine 1 Converting Enzym. Angiotensine 2 zorgt er voor dat je bloeddruk stijgt door de bloedvaten te vernauwen. En granaatappels remmen de werking van het enzym ACE. Het stofje zorgt er dus voor dat de bloedvaten niet kunnen vernauwen waardoor de bloeddruk niet kan stijgen.

Door granaatappels te eten kan je een hoge bloeddruk verlagen! Nou zijn die in Nederland niet heel goed verkrijgbaar. Een andere optie is door pure granaatappelsap te drinken. Let er dan op dat hier geen suikers aan toe zijn gevoegd. Een goed merk is Pom Wonderful.


#4 Eet gezonde vetten

En zo gaan we van de suikers door naar de vetten. Vanaf jongs af aan is ons geleerd dat vetten ervoor zorgen dat we dik worden. Gelukkig blijkt het tegendeel waar te zijn. Veel vetten blijken zelfs heel gezond te zijn. Één hiervan zijn de omega-3-vetzuren.

Omega-3-vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking. Dit terwijl omega-6-vetzuren een ontstekingsbevorderende werking hebben. Je raadt waarschijnlijk al welke er gezonder zijn;)

Omega-3-vetzuren hebben een bewezen invloed op de volgende organen:

 • Hart- en bloedvaten
 • De hersenen
 • Het immuunsysteem

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je veel omega-3-vetzuren in je bloed hebt de kans op een hartaanval drastisch afneemt. En een risicofactor van hart- en vaatziekten is een hoge bloeddruk. 

Bij mensen met een te hoge bloeddruk blijken omega-3-vetzuren de bloeddruk te verlagen. Er zijn verschillende theorieën over het mechanisme hierachter. Het komt eigenlijk op twee dingen neer: je vaten verwijden en je houdt minder vocht vast.

hoge bloeddruk verlagen met eten

QUOTE UIT HET ONDERZOEK

"From results of animal and clinical studies, it is theorized that the omega-3 fatty acids in fish oil have hypotensive properties through stimulation of the prostaglandins that control sodium and water excretion, cause vasodilation and inhibition of the vasoconstrictor thromboxane, regulate renin release, and decrease the response to vasopressor hormones."

#5 Eet en drink nitraten

Dit is een toepasselijke titel met het zicht op oud & nieuw. Knallend het nieuwe jaar in toch? Toch wil ik het met jou niet over deze nitraten hebben. Nitraten bevinden zich namelijk ook in voeding. De toevoer van nitraat via voeding heeft een positief effect op de bloeddruk bij patiënten met een te hoge bloeddruk.

Zo bleek uit een onderzoek dat het drinken van een glas rode bietensap, bij patiënten met een te hoge bloeddruk, voor een gemiddelde bloeddrukdaling van ongeveer 8/4 mmHg zorgde. Voor veel patiënten zorgde dit effect weer voor een normale bloeddrukwaarde.

Dit onderzoek heeft aangetoond dat een dagelijkse dosis van anorganisch nitraat erg effectief is als medische interventie bij het verminderen van de bloeddruk. Nitraten kan je vooral vinden in rode bieten en groene bladgroenten

Een hoge bloeddruk verlagen kan dus met bietensap en groene bladgroenten. Wel moet ik je er op wijzen dat dit resultaat alleen geldt bij groenten die niet worden gekookt omdat nitraat oplosbaar is in water. Stomen, roosteren of drinken heeft wel positief effect.


Vind je deze blog leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#6 Stop met roken en je longen verpesten

Het klinkt zo logisch. En toch zullen er nog genoeg mensen zijn die niet begrijpen waarom roken zo slecht is. Ik kan zo 5 dingen opnoemen maar dat is niet relevant voor deze blog. Wat jij moet weten is dat een gezonde levensstijl begint met het stoppen van roken.

Het is mooi om te zien dat zoveel mensen goed bezig zijn met hun gezondheid. Ze sporten, eten gezond en nemen waar nodig supplementen. En toch kunnen ze het niet laten om die sigaret in hun mond te steken.

Van mijn part schrap je het gezond eten en stop je eerst met roken! Het is desastreus voor je gezondheid.

hoge bloeddruk verlagen zonder medicijnen

Zo heeft roken ook een slecht effect op de bloeddruk. De nicotine in sigaretten is het grootste probleem. Uit onderzoek blijkt dat nicotine zorgt er namelijk voor dat je bloeddruk en je hartfrequentie stijgt. Daarnaast vernauwt het de bloedvaten, verhard het de wanden van de bloedvaten en laat het je bloed makkelijker samenklonteren.

De meest simpele tip voor mij om te zeggen maar de meest moeilijke tip voor jou om toe te passen: STOP met roken! Dat zal een veel groter effect op je gezondheid hebben dan gezonder eten, sporten en supplementen nemen.


#7 Take it easy

Vanwege alle hectiek, drukte en verplichtingen komt het steeds vaker voor dat je gestrest bent. Hierdoor krijg je onbewust een hoge bloeddruk. Je kunt je hoge bloeddruk verlagen door zoveel mogelijk stress te vermijden.

Stress veroorzaakt vaak hele ongezonde gewoontes. Denk hierbij aan roken, ongezond eten en alcohol drinken. Dit zijn allemaal dingen die naast de stress zelf, ook nog eens voor een hoge bloeddruk kunnen zorgen.

Maar wanneer je verteld wordt dat je stress moet vermijden om je hoge bloeddruk omlaag te krijgen is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Stress hoort bij het leven

Toch zul je er aan moeten geloven. Stress is namelijk een grote uitlokker voor een hoge bloeddruk. Het goede nieuws is dat je wel degelijk wat tegen stress kunt doen. Helaas werkt het alleen niet voor iedereen hetzelfde.

Beter leren omgaan met stress is de sleutel tot succes. Niet zozeer stress verminderen, maar vooral het beter leren omgaan met stress. En dat roept gelijk een mooie quote op:

Obstacle is the way!

Oftewel: kies voor de moeilijke weg in het leven. Dit zorgt er namelijk voor dat wanneer iets niet gaat zoals jij wilt, het niet veel stress zal opleveren. Je bent het namelijk gewend in het dagelijkse leven. Je maakt jezelf min of meer immuun tegen stress en lastige situaties.


#8 Pas op met kristallen

Wanneer ik mensen vraag waardoor een hoge bloeddruk ontstaat, zullen de meeste mensen antwoorden:

Door TEVEEL zout.

En wanneer ik het over zout heb, heb ik het hier over keukenzout (NaCl).

Ja dit is volgens mij de eerste wijze les wanneer het gaat over je bloeddruk. Dat je op moet passen met zout. Nu moet hier enigszins een nuancering in gemaakt worden. Vroeger werden mensen met een hoge bloeddruk automatisch op een streng zoutarm (natrium beperkt) dieet gezet. Inmiddels is bekend dat een zoutarm dieet niet bij iedereen de bloeddruk evenveel verbetert. Het werkt vooral bij mensen die “zoutgevoelig” zijn. Zij zullen merken dat de bloeddruk redelijk snel daalt met een zoutarm dieet. Maar dit is dus niet bij iedereen het geval.

Verminder alleen je overmaat aan zout

Nou ben ik wel voor het feit dat mensen over het algemeen minder zout moeten nuttigen. In de westerse wereld consumeren wij namelijk veel te veel zout. En dat terwijl het lichaam nauwelijks zout nodig heeft. De gemiddelde Nederlander eet op een dag ongeveer 9 gram zout. Terwijl uit onderzoek is gebleken dat ons lichaam duizenden jaren lang maximaal 250 milligram binnenkreeg. Dat is 0,25 gram zout per dag. Dat is 36 keer zo weinig als dat de gemiddelde Nederlander binnenkrijgt.

Wanneer je teveel zout binnenkrijgt houden de nieren en het lichaam vocht vast om de osmotische waarde van het bloed juist te houden. Daardoor neemt de hoeveelheid bloed die in omloop is toe, en mede hierdoor ontstaat er druk op de vaatwanden. Dat houdt in dat de bloeddruk stijgt.

hoge bloeddruk verlagen kruiden

En wanneer ik het over zout heb, heb ik het met name over het zout dat je niet kan zien. Zout zit namelijk verborgen in allerlei voorverpakte producten. Het is niet alleen een conserveringsmiddel maar het laat het eten ook nog beter smaken. Bij dit soort producten moet je denken aan: kant en klaar maaltijden, pizza's, soep en kruidenzakjes. Vaak zit in dit soort producten meer dan 4 gram zout. Maak je dus vooral niet te druk om het zout wat je over de groenten heen strooit maar om alle pakjes doe je gebruikt voor het eten;)


#9 Ga voor groen

Niet alleen het eten van bepaalde producten is goed voor de bloeddruk maar ook bepaalde dranken kunnen de hoge bloeddruk verlagen. Zo heb ik al een hele blog gewijd aan het drinken van groene thee. Het drinken van groene thee heeft niet alleen ontzettend veel voordelen maar het bevat ook nog eens geen calorieën en suikers.

Zo geef ik al aan dat wanneer je wilt afvallen je als eerst moet stoppen met het drinken van vloeibare calorieën. En dan is groene thee en hele goede vervanger voor deze dranken. Groene thee is rijk aan antioxidanten. Over welke antioxidanten heb ik het dan?

De Polyphenolen!

Dit zijn licht giftige stofjes die ons immuunsysteem alert houden. Zo is uit onderzoek gebleken dat deze flavonoïden de cellen in ons lichaam prikkelen waardoor deze vervolgens in verdediging gaan: ‘onze cellen gaan eiwitten aanmaken die ons beschermen tegen deze giftige stoffen.’ Hierdoor worden de cellen op langere termijn beter beschermd tegen schadelijk aanvallen en worden de cellen van ons lichaam dus niet lui. Groene thee is dus een hoge bloeddruk verlagende thee. 

Antioxidanten zijn om deze redenen erg belangrijk in het voorkomen van hart- en vaatziekten. Zo blijkt uit onderzoek dat de flavonoïden in groene thee een positief effect hebben op de bloeddruk en ook nog eens de kans op hart- en vaatziekten verminderen.


#10 Kom van die stoel af

Een hoge bloeddruk hebben is vaak een combinatie van verschillende ongezonde factoren. Gelukkig kun je het grootste deel van die ongezonde factoren compenseren door voldoende te bewegen.

Je hoge bloeddruk verlagen doe je dus door meer te bewegen;)

Wanneer je een groot deel van de dag zittend doorbrengt dan vergroot je de kans op hart- en vaatziekten, vooral het stijver worden van de wand van een bloedvat is een gevolg van onze zittende levensstijl. En ja, we ontkomen er niet aan want een kantoorbaan is en blijft een kantoorbaan en dat is vaak zittend;)

Zitten is dus niet goed voor onze gezondheid. Ons lichaam is gebouwd om flink te bewegen. Vroeger moesten wij als oermens natuurlijk altijd in de weer zijn om voeding te vinden. Als je die beweging tegenwoordig niet krijgt sla je al snel overtollige energie op als lichaamsvet. Daarnaast mist je bloedsomloop ook de stimulans van de beweging die het nodig heeft.

hoge bloeddruk verlagende producten

Het mooie aan lichaamsbeweging is dat zelfs een heel klein beetje al voldoende is om van de vele gezondheidsvoordelen gebruik te maken. Lichaamsbeweging is een van de beste medicijnen om je aderen flexibel te houden. Daarbij is lichaamsbeweging ook een van de meest effectieve manieren om stress te verminderen.

Het gaat dus vooral om meer beweging en je overgeven aan een actiever leven. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat lichamelijke activiteiten de bloeddruk kan verlagen. Denk hierbij aan wandelen, joggen, fietsen en zwemmen!


#11 Hoge bloeddruk verlagen met een stinkende adem

Och wat is het toch lekker wanneer het eten goed gekruid is. En er is specifiek 1 kruid waar ik geen genoeg van kan krijgen. Ik kan dit letterlijk door elke maaltijd heen gooien. Het nadeel van deze kruid is, dat je wel behoorlijk uit je mond gaat stinken. Het gaat natuurlijk over knoflook!

Ondanks dat je van knoflook uit je mond gaat stinken, eet ik het met liefde! Zolang Ali het ook maar eet:p

Maar knoflook heeft naast de heerlijke smaak ook heel veel positieve werkingen. Vroeger hadden we geen idee waarom het zo goed voor ons was. Inmiddels weten we dat het komt door de stof allicine die in knoflook zit. Je kent deze stof allang. Want het is de stof die ervoor zorgt dat je zo uit je mond gaat stinken.

Knoflook blijkt vooral heel erg goed te zijn voor ons hart- en vaatstelsel. Knoflook blijkt het slechte cholesterol te verlagen. Maar ook blijken verschillende studies aan te tonen dat knoflook de hoge bloeddruk verlagen kan. Het effect was het sterkst bij mensen met een verhoogde bloeddruk.

Er is zelfs een onderzoek dat laat zien dat knoflook supplementen je bloeddruk net zo sterk kunnen verlagen als reguliere medicijnen.


#12 Iets minder diep in het glaasje kijken

Dit is een inkoppertje. Volgens mij is iedereen bekend met het feit dat het drinken van alcohol geen positief effect heeft op de bloeddruk. Wanneer je meer dan drie drankjes op een avond drinkt verhoogt dit al je bloeddruk. Maar wanneer je dit herhaaldelijk doet kan dit zelfs leiden tot een langdurige verhoogde bloeddruk.

Stevige drinkers die het drinken lichtelijk verminderen naar matig drinken kunnen hun systolische bloeddruk (bovendruk) al verlagen met 2 tot 4 millimeter (mmHg) en hun diastolische bloeddruk (onderdruk) al met 1 tot 2 millimeter (mmHg).

Zware drinkers die hun bloeddruk willen verlagen moeten langzaam hun alcoholgebruik verminderen. En dan moet je denken aan een afbouw traject van één of twee weken.

Zware drinkers die namelijk van het ene op andere moment stoppen riskeren een ernstige hoge bloeddruk voor enkele dagen.

hoge bloeddruk verlagen homeopathie

Dit moet natuurlijk geen reden zijn om niet te stoppen;) Het geeft misschien wel meer aan hoe verslavend alcohol is. Wanneer je een hoge bloeddruk hebt moet je alcohol dus niet of nauwelijks drinken. Je kan je hoge bloeddruk verlagen door maximaal 1 drankje te drinken of nog beter helemaal niet te drinken. Dit geldt voor zowel mannen als voor vrouwen.


#13 Meer groenten en fruit

Als je het bord van een gemiddelde Nederlander tijdens het avondeten bekijkt bevat dit vooral: aardappelen, pasta, rijst en/of vlees. Toch zouden wij het bij Gezondheidsfreaks liever zien dat het bord voor de helft gevuld is met groenten.

Een gezond eetpatroon met veel groente en fruit draagt namelijk bij aan een goede bloeddruk. Dat komt doordat groente en fruit kalium leveren, dat de bloeddrukverhogende werking van natrium tegengaat. Oftewel kalium kan een hoge bloeddruk verlagen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat extra kalium uit groente en fruit (kaliumcitraat) leidt tot een afname van zowel de systolische als de diastolische bloeddruk.

Hoe werkt dit precies?

Kalium en natrium kun je zien als elkaars tegenpolen. Natriumchloride kennen wij ook wel als keukenzout. Door teveel inname van natriumchloride komt er te veel zout in het bloed terecht waardoor de nieren minder effectief vocht kunnen afscheiden. Dat zorgt er vervolgens voor dat je bloeddruk stijgt. Maar door voldoende groente en fruit te eten verhoog je het kaliumniveau in je bloed waardoor de balans tussen natrium en kalium weer hersteld wordt en de afscheiding van vocht verhoogd zal worden. Hierdoor zal je bloeddruk dalen.

Voedsel hoog in kaliumcitraat omvat bananen, citrusvruchten, gedroogde abrikozen, groene bladgroenten, zalm, peulvruchten, meloenen, havermout en yoghurt. Er zijn dus genoeg hoge bloeddruk verlagende producten.


#14 Start met mediteren

De meeste mensen vinden dit aar een rare tip. Wanneer je over mediteren begint denken de meeste mensen dat je één of andere zweefteef bent. Niet zo gek want ik vond dat ook altijd.

Totdat Ali mij vertelde dat mediteren werkelijk gezond voor je is. Mediteren zorgt er namelijk voor dat je ontspannen wordt. Daarnaast leer je in het moment te leven en dingen los te laten. Ideaal voor de gestreste mensen onder ons.​

Het is belangrijk dat deze ontspanningstechnieken routines in het dagelijkse leven worden. Uit onderzoek blijkt dat meditatiesessies van tien minuten of ademhalingsoefeningen van tien minuten al kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Ook lichaamsbeweging kan je goed doen. En dan hoef je niet gelijk keihard te gaan sporten. Maar een rondje wandelen om je hoofd leeg te maken zal al helpen. Het is gewoon belangrijk om de gedachtes even uit je hoofd te laten verdwijnen. Het van je afschrijven helpt ook blijkt uit onderzoek.

#15 Gooi je leven om!

Je hoge bloeddruk verlagen moet met alle bovenstaande tips nu toch wel lukken. Ik heb je verschillende invalshoeken gegeven om je te helpen. En toch missen we het belangrijkste puzzelstukje in deze puzzel.

De allerbelangrijkste tip die ik aan je wil geven is om af te vallen en gezond te gaan eten. Veel mensen met een hoge bloeddruk hebben namelijk overgewicht. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar dit is wat je op alle vlakken goed zal doen. Jouw hoge bloeddruk zal namelijk al verlagen wanneer je een klein beetje gewicht verliest. Zo zijn er verscheidene onderzoeken gedaan naar het verliezen van gewicht en het effect op de bloeddruk.

Zo is er één onderzoek die 8 naar 8 aparte onderzoeken heeft gekeken met een totaal van 2100 deelnemende patiënten. Ze hebben gekeken naar het effect van verschillende diëten op de bloeddruk. De deelnemers verloren gemiddeld 4 kilogram gewicht en door dit te doen daalde ook hun bloeddruk.


Gewicht verliezen heeft meer voordelen

Maar het verliezen van gewicht zorgt niet alleen voor een betere bloeddruk. Het heeft natuurlijk nog veel meer voordelen.

Wanneer je overgewicht hebt en gewicht verliest is de kans groot dat je cholesterolgehalte verbetert, de kans op diabetes verminderd en je lekkerder in je vel zit. En laten dit nou net allemaal risicofactoren zijn voor hart- en vaatziekten.

hoge bloeddruk verlagen bietensap

Maar afvallen is natuurlijk zo makkelijk nog niet anders waren wij allemaal wel slank geweest. Wij hebben jou met alle blogs genoeg informatie gegeven. Dus in principe zou het afvallen nu appeltje eitje moeten zijn. Maar ik weet ook dat het hebben van informatie vaak niet genoeg is om af te vallen.

Het toepassen van deze informatie is namelijk wat gewicht verliezen zo moeilijk maakt. En daar hebben wij bij Gezondheidsfreaks iets op bedacht. Wij hebben namelijk het gezondheidsfreaks Kwartaal. Hierin leer je van mij en Ali alle trucjes die je gaan helpen naar een gezonder leven. Dit programma bestaat uit een coachingstraject van 3 maanden. Vandaar de naam: het Gezondheidsfreaks kwartaal;)

Denk je het allemaal zelf te kunnen en heb je alleen een duwtje in de goede richting nodig? Dan hebben wij natuurlijk ook het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket. Hierin vind je verschillende hulpmiddelen die je net dat zetje in de goede richting geven.

Schrijf je hieronder in voor het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket.

Groetjes,

Floor

P.s: hoe kom jij aan een te hoge bloeddruk? Welke tip zou jij toepassen om je hoge bloeddruk te verlagen? Laat hieronder een reactie achter

DEEL DEZE BLOG
Floor
 

Na een bloeiende carrière als topturnster bij Jong Oranje, moest Floor stoppen in verband met blessures. Ze heeft haar passie voor voeding en sporten niet verloren. Naast haar kennis over voeding en sport, verdiept Floor zich vooral in de verschillende manieren om het vrouwelijk lichaam strak en gezond te krijgen en houden.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments