Gezondheidsfreaks Handleiding Voor Sporten

Tegenwoordig weet men dat sporten ontzettend belangrijk is om gezond te worden en te blijven. Op het internet kan je heel veel informatie vinden over sporten. Van de 'beste' trainingsschema's tot informatie over de beste vormen van sport. Elk mens op aarde lijkt hier een mening over te hebben. Maar zijn de meningen ergens op gebaseerd behalve een persoonlijke voorkeur? Helaas is dit zelden het geval.

Hierdoor kan je, zonder het te weten, in een vicieuze cirkel belanden. Des te meer je traint, des te minder er lijkt te gebeuren. Je gaat hierdoor onnodig hard sporten. Of je stopt zelfs volkomen met sporten. Als je gezond eten en sporten op een weegschaal tegen elkaar zou opwegen, weegt gezond eten veel zwaarder. Er is moeilijk een percentage op te labelen maar een goede 90% is zeker niet onwaar. Sporten is niet effectief om je gewicht meer te verlagen. Maar het is ontzettend belangrijk als je gezond wilt blijven en veroudering tegen wilt gaat.

More...

Wat betreft gezond eten en afvallen kan je het beste de bijbehorende beginnershandleidingen doornemen of je inschrijven voor het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket.

Nu gaan wij er even vanuit dat je het bovenstaande hebt doorgenomen. Hoe kan je nu het beste beginnen wat betreft sporten, spiermassa kweken en sporten gebruiken als middel om af te vallen? In deze beginnershandleiding zal je alles vinden wat je nodig hebt om een vliegende start te maken in de sporten.

De belangrijkste blogs die over sporten gaan

1. De beste manier om spiermassa te kweken

Geen mens op aarde wil niet een beetje meer spieren. Niet alleen omdat het er leuk uitziet maar ook omdat het gezonder is. Zo blijkt het trainen met gewicht veroudering tegen te gaan. Ook is het aantal kilo aan spieren wat je hebt een goede indicator voor je algehele gezondheid. De vraag is alleen hoe je het beste spiermassa kan kweken? Als je mensen in je sportschool moet geloven heb je 'eiwitshakes' nodig. Dit is onzin. Er zijn maar een paar dingen die je moet doen om spiermassa te kweken. Deze leer je in deze blog.

2. Heeft het doen van cardio überhaupt wel zin?

Nu je precies weet wat je moet doen om spiermassa te kweken, zal je één vraag jezelf vaak stellen: moet ik mijn krachttraining combineren met cardio? Het idee om op een loopband te staan om je vetpercentage te verlagen is aanlokkelijk. Immers, je spieren zullen NOG mooier lijken. Maar is dit de beste manier om je vet percentage te verlagen. Is het überhaupt de beste manier om je conditie te verbeteren? Dat hangt van verschillende zaken af. Deze lees je in deze blog.

3. Hoe zorg je ervoor dat je blijft sporten?

Gefeliciteerd! Je hebt nu de Gezondheidsfreaks spier- en cardiodiploma op zak. Je weet qua spiermassa kweken en hardlopen precies wat je moet doen, hoe vaak en wanneer. De vraag is alleen hoe je in godsnaam al deze tips kan toepassen. Beter gezegd: hoe kan je in godsnaam al deze tips volhouden? Dat is een goede vraag. Het is heel makkelijk om in een middagje alle informatie te lezen die je nodig hebt om bijvoorbeeld spiermassa te kweken. Het daadwerkelijk toepassen en volhouden is andere koek. In deze blog leer je wat de beste manieren zijn om sporten vol te houden.

4. Auw! Mijn spieren doen pijn. Hoe kan ik dit verminderen en verhelpen?

Spierpijn is voor sommige mensen het beste gevoel op aarde na een workout. Anderen kunnen door spierpijn een paar dagen in helse pijn rondlopen. Het hebben van sierpijn betekent niet automatisch dat je iets 'goed' doet. Het ontbreken van spierpijn betekent niet dat je iets 'fout' doet. De ene persoon heeft er nou eenmaal meer last van dan de ander. Waar dit aan ligt verschilt van persoon tot persoon. In deze blog leer je precies wat jij kan doen om (toekomstige) spierpijn te verminderen en te verhelpen.

5. Het stresshormoon cortisol: badboy of engel?

Cortisol heeft in de sportwereld een slechte naam. Het zou spiermassa afbreken en je vroegtijdig laten sterven. Twee dingen waar je als mens niet op zit te wachten. Laat staan als Gezondheidsfreak. Het klopt dat in bepaalde scenario's cortisol slecht voor je kan zijn. Grappig genoeg is het in andere scenario's juist gezond voor je. De verwarring op het internet is groot en iedereen spreekt elkaar tegen. Cortisol kan zowel een badboy zijn als een reddende engel. Er zijn verschillende addertjes onder het gras en deze kennen is heel belangrijk. In deze blog leer je alles over cortisol.

6. Bonus blog: heb ik creatine nodig?

Creatine is een stofje wat sporters alom gebruiken. Dit poedertje kost je een paar cent per dag en zou een berg aan voordelen hebben. Je zou meer spiermassa krijgen, sterker worden en ook nog eens een betere conditie krijgen. Geen supplement op aarde is meer onderzocht dan creatine. Genoeg reden voor Gezondheidsfreaks om uit te peuzelen wat nou de bewezen voordelen en nadelen zijn. In deze blog lees je alles wat je moet weten over creatine.

Beste vragenvideo's over sporten

Zo! Nu je dit allemaal hebt gelezen weet je alles over sporten. Je weet nu wat je moet doen en wat je vooral niet moet doen. En als je goed hebt opgelet, ben je erachter gekomen dat sporten maar een klein deel is van het totaalplaatje. Je eetpatroon is verre weg het belangrijkst. Het staat op nummer 1, 2 en 3. Daarna komt ergens sporten. Een goede basis voor een gezond eetpatroon kan je vinden in het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket. Daarin leer je onder andere hoe jij je caloriebehoefte kan berekenen en bij kan houden. Zo voorkom je dat je uren op de loopband moet spenderen om te compenseren.

Je kan je hieronder inschrijven.

Groetjes,

Ali

DEEL DEZE BLOG
Ali
 

Na een groot deel van zijn leven dik te zijn besloot Ali dat het genoeg was. Door zijn universitaire studie Farmacie en een onverzadigbare honger naar kennis en wetenschappelijke onderbouwing heeft hij een ongekende kennisbank opgebouwd over wat echt gezond afvallen en eten is.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments