Gezondheidsfreaks Handleiding Voor Gezond Eten

Inmiddels bestaan wij als gezondheidsfreaks alweer bijna een jaar. We hebben elke week een blog voor jullie getikt met de benodigde wetenschappelijk onderbouwde informatie. Ik denk dat wij inmiddels op 40+ geschreven blogs zitten. Er zit helaas geen logische volgorde in het publiceren van de blogs. Dit omdat wij deze blogs hebben geschreven aan de hand van ingestuurde vragen of aan de hand van onze eigen vragen.

More...

Ik snap dat wanneer je net bij de gezondheidsfreaks club bent gekomen dat je er helemaal niks van snapt. Waar je beginnen moet en welke stappen je moet ondernemen om een gezond leven te krijgen. Gelukkig hebben wij een gratis Gezondheidsfreaks starterspakket om mee te beginnen. Hierin zitten een aantal handvatten om te starten met een gezonder leven. Maar daarna? Welke blogs moet je lezen en heb alleen jij nodig voor je doel?

Dit gaan we op een makkelijke manier voor jou oplossen. Hieronder schrijf ik een handleiding met de belangrijkste blogs op het gebied van gezond eten in de juiste volgord. Dan weet jij precies waar je beginnen moet.

De belangrijkste blogs die over gezond eten gaan

1. Wat is gezonde voeding?

In deze blog leer je wat een koolhydraten, eiwitten en vetten zijn. Ook leer je het verschil tussen gezonde en ongezonde macronutriënten. Na deze blog weet je precies met welke producten jij je winkelwagen moet vullen.

2. Alles over calorieën tellen en afvallen

Hierin leer je hoeveel calorieën 1 gram koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Ook leer je waarom één calorie niet altijd een calorie is

3. Alles over gezond eten en gezonde recepten

Mensen denken te weten wat gezond eten is. Echter blijkt dit in werkelijkheid helemaal niet zo gezond te zijn. Daarom krijg je in deze blog verschillende tips om een gezondere levensstijl te creëren die wel blijken te werken.

4. Belangrijke vitamines en mineralen die niet in je dieet mogen ontbreken

Het is bijna onmogelijk om zo gevarieerd en gezond te eten dat je geen voedingssupplementen nodig hebt. Groenten en fruit groeien tegenwoordig op overteelde landbouwgrond, arm aan vitamines en mineralen. Hierdoor zijn groenten en fruit ook arm aan vitamines en mineralen. In deze blog wordt uitgelegd welke vitamines en mineralen je moet kopen. Deze zijn heel belangrijk voor je gezondheid.

5. Tips voor gezonde suikervrije dranken

Gezonde dranken naast water zijn zeldzaam. Veel mensen denken dat een glas appelsap werkelijk gezond voor je is terwijl dit meer suiker bevat dan een glas cola. Ik weet dat het lastig is om de juiste dranken te drinken aangezien je in de supermarkt van hot naar her wordt gestuurd. De fabrikanten houden je aan het lijntje zonder dat je het door hebt. Daarom geef ik je in deze blog 7 tips voor gezonde dranken naast water.

6. Geneeskrachtige kruiden en specerijen die niet in je dieet mogen ontbreken

Kruiden zijn goed voor je. Ze hebben zelfs geneeskrachtige eigenschappen. In deze blog worden 10 geneeskrachtige kruiden beschreven die niet mogen ontbreken in je dieet.

7. Alles over gezonde snacks en tussendoortjes

Wat zijn nou werkelijk gezonde snacks en tussendoortjes voor afvallen? In deze blog worden 10 tips gegeven voor gezonde snacks en tussendoortjes. Deze gezonde snacks zijn gebaseerd op verschillende soorten eten, dus voor iedereen zit er iets tussen wat lekker is. Ze zijn makkelijk te bereiden of simpel in een recept te verwerken.

8. Tips Voor Gezonde Vetten & Gezonde Oliën

Er zijn ontzettend veel wisselende verhalen over gezonde vetten en oliën. De een zegt dat roomboter goed is en de ander zegt dat margarine goed is. Maar welke vetten en oliën zijn volgens de wetenschap nou werkelijk gezond? Dat wordt je in deze blog uitgelegd.

Beste vragenvideo's over gezond eten

Hierboven zijn een aantal blogs en video's genoemd die het absoluut waard zijn om te bekijken. Als je niet wist waar je beginnen moest dan is dit een goede eerste stap naar een gezonder leven. Niet alleen zul je waarschijnlijk afvallen doordat je gezonder eet maar ook zal je veel lekkerder in je vel zitten, je fitter voelen en minder vaak ziek zijn.

Groetjes,

Floor

DEEL DEZE BLOG
Floor
 

Na een bloeiende carrière als topturnster bij Jong Oranje, moest Floor stoppen in verband met blessures. Ze heeft haar passie voor voeding en sporten niet verloren. Naast haar kennis over voeding en sport, verdiept Floor zich vooral in de verschillende manieren om het vrouwelijk lichaam strak en gezond te krijgen en houden.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments