14

10 Tips Om Diabetes Type 2 Te Voorkomen En Genezen

In deze blog leer je:

 • ​Wat diabetes type 1 en 2 is en hoe het ontstaat - bijna niemand weet het verschil en al helemaal niet hoe het ontstaat
 • Kinderlijk simpele tips om diabetes type 2 te voorkomen - het positieve effect van deze tips is echter enorm
 • ​Hoe je vergif kan gebruiken om diabetes type 2 te voorkomen of genezen
 • De kruid die binnenkort waarschijnlijk als 'medicijn' wordt verkocht omdat het sterk anti-diabetes effect heeft
 • Antwoord op de vraag: "kan je diabetes type 2 genezen? - het antwoord zal je verrassen...

More...


Is diabetes type 2 te voorkomen of genezen?

Steeds meer mensen in Nederland eten ongezond voedsel en weten niet wat de consequenties hiervan zijn. Ach ja wat maakt het ook uit als je een paar kilogrammetjes aankomt.

Niemand die het zal opmerken....toch?

Maar helaas houdt het hier niet mee op. Veel mensen weten niet wat voor effect dit ongezonde voedsel op het lichaam heeft. Mensen die ongezond eten maar weinig tot niks aankomen denken dat ze altijd met deze leefstijl door kunnen gaan totdat blijkt dat je veel moe bent en symptomen hebt die je niet kan verklaren. Want wat kan hier de oorzaak van zijn? Daar kom ik zo op terug.

Symptomen van iemand met diabetes type 2


Deze mensen belanden vervolgens bij de huisarts met vage klachten als:

 • Veel moe zijn
 • Vaak dorst hebben
 • Veel moeten plassen
 • Last van de ogen
 • Kortademigheid

Er wordt een bloedtest gedaan waarop je onderzocht wordt op verschillende ziekten. Om vervolgens krijg je te horen dat je diabetes patiënt bent geworden. Je hebt suikerziekte en je wereld stort in!

Hoezo ik? Ik eet toch redelijk gezond wanneer je dit vergelijkt met andere mensen? Heb ik dit nu voor de rest van mijn leven? Kan ik dit terugdraaien?

In de volgende blog ga ik je uitleggen hoe je de ziekte: 'diabetes mellitus type 2' kan voorkomen en zelfs zou kunnen genezen door simpelweg een gezonde leefstijl aan te nemen.

Daarnaast geef ik je aan het eind van deze blog 15 recepten gratis om gezond koken gemakkelijker voor je te maken. Met deze recepten moet het toch wel mogelijk zijn om diabetes type 2 te voorkomen. Klik op de onderstaande 'diabetes type 2 voorkomen en genezen video' om er meer over te leren.


P.s: wil je binnen enkele weken je diabetes type 2 omkeren? Kijk dan hier.Wat is diabetes type 2?

Ruim 800.000 mensen in Nederland zijn met diabetes bekend bij de huisarts. Dat blijkt uit een peiling van het RIVM op 1 januari 2011. Daarnaast laat het onderzoek zien dat er in het jaar 2011, 87.000 nieuwe mensen met diabetes bij komen. Het aantal mensen met diabetes neemt sinds 2000 heel erg toe. Bij mannen is het aantal verdubbeld, bij vrouwen is er een toename van 65 procent. Daarnaast hebben personen met suikerziekte een vijf keer hoger risico op hart- en vaatziekten. Veel mensen hebben geen idee van het ontstaan van diabetes type 2 in hun liggen. Laat staan de gevolgen ervan.

Dit waren even een aantal feitjes om je te laten zien hoe serieus wij de ziekte diabetes type 2 (suikerziekte) moeten nemen. Diabetes type 2 werd vroeger en nog steeds door veel mensen 'ouderdoms- suikerziekte' genoemd. Toch wil ik dit woord onmiddellijk uit alle woordenboeken schrappen.

diabetes type 2 genezen

Diabetes type 2 niet meer een ziekte voor ouderen

Het blijkt namelijk dat veel jongeren en zelfs kinderen tegenwoordig met diabetes type 2 rondlopen. Volgens veel sites is diabetes type 2 een chronische ziekte en blijven veel mensen hier dus hun hele leven last van houden. MAAR niets blijkt minder waar!

Het antwoord op je vraag "kan je diabetes type 2 genezen?" is een volmondige "JA!"

Verschillende onderzoeken laten zien dat diabetes type 2 geneesbaar is. Je kan zelfs diabetes type 2 genezen zonder medicijnen! Ik zal een aantal van deze onderzoeken in deze blog weergeven. Dat betekent niet dat je met je ongezonde leefstijl door moet gaan. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen;)


Hoe werkt het normale insuline mechanisme?

Na het eten van een suikerrijke maaltijd zoals: brood, pasta of rijst wordt het suiker uit de voeding via de darmen opgenomen en afgegeven aan ons bloed.

Deze suikermoleculen moeten door de cellen opgenomen worden zodat ze omgezet kunnen worden in energie.

Deze energie is nodig voor allerlei processen in ons lichaam.

De alvleesklier wordt daardoor gestimuleerd om insuline te produceren.

Die insuline zorgt ervoor dat het suiker uit het bloed wordt opgenomen en dus gebruikt kan worden door ons lichaam.


Diabetes type 1 en type 2: het verschil

De informatie die ik je nu ga geven is niet van het niveau 'Jip en Janneke' dus hoop ik je oplet. Ik heb het trouwens heel versimpeld geschreven dus het zou geen probleem voor je moeten zijn;)

Bij diabetes type 1 is er vooral een tekort aan het hormoon insuline en bij diabetes type 2 ben je minder gevoelig voor insuline maar kun je wel insuline aanmaken. Beide leiden tot een stijging van de glucoseconcentratie en vetgehalte (cholesterol) in het bloed. En dit is niet iets waar je blij mee moet zijn!

1

Diabetes type 1 treed voornamelijk op bij kinderen en jongvolwassenen en ontstaat plotseling. Het tekort aan insuline ontstaat door een auto- immuunziekte. Bij een auto- immuunziekte valt ons eigen lichaam gezonde cellen aan. Bij diabetes type 1 valt je lichaam de cellen van de alvleesklier aan. En deze cellen zorgen voor de aanmaak van insuline. Deze diabetes zal ik verder in deze blog niet behandelen omdat dit vaak een auto-immuunziekte is en dus met voeding niet voorkomen kan worden. Wel zou een dieet kunnen helpen om minder insuline te hoeven spuiten. Diabetes type 1 is dus niet te genezen.

2

Diabetes type 2 is echter de meest voorkomende diabetes, het maakt 90% van de gevallen uit. Hier is geen sprake van het ontbreken van insuline, maar van een verlaagde insuline gevoeligheid. Het aantal insulinereceptoren, dit zijn de koppelingsmachines voor het suiker, blijkt af te nemen.

Oftewel minder glucose kan opgenomen worden en blijft dus in het bloed circuleren.

Dit komt vaak doordat mensen veel te veel glucose binnenkrijgen maar daarentegen niet genoeg insuline hebben om al deze suikermoleculen te kunnen opnemen.


Diabetes type 2 voorkomen

Diabetes-type-2 komt veel voor in de westerse wereld. En je raadt waarschijnlijk al waar dit door komt: door onze slechte eetgewoonten!

Het westerse voedingspatroon wordt vooral gekenmerkt door brood, aardappelen, pasta en rijst. Door deze producten veel minder te eten verlies je niet alleen veel gewicht maar verminder je ook de kans op diabetes type 2.

Toch zijn er een paar simpele dingen die je kan doen om diabetes type 2 te voorkomen. Of in ieder geval vele jaren uit te kunnen stellen.


#1 Minder 'snelle Ferrari suikers'

Als je continu veel suiker eet zal je hierdoor dikker worden. En laat overgewicht nou net de grootste risicofactor zijn voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Op lange termijn zijn suikers dus vrij schadelijk voor je lichaam.

Hou er rekening mee dat niet alleen koeken, taart en frisdranken 'dik makende' en 'snelle' suikers bevatten. Ook brood, aardappelen, pasta en rijst bestaan voornamelijk uit suikers en helpen je zeker om dik te worden. Deze producten zijn vooral snelle suikers en dienen zo veel mogelijk vermeden te worden.

En wat eten wij Hollanders de hele dag door? Brood, aardappelen en pasta. Zo gek is het dus niet dat diabetes type 2 in onze samenleving zoveel voorkomt.


#2 Eet wat de Gezondheidsfreaks elke dag eten

Ali en ik hebben over dit product zelfs een vlog gemaakt. Wij zijn beide helemaal lyrisch van dit product omdat het ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Het is zelfs zo goed dat het als enige graanproduct een gezondheidsclaim heeft gekregen van de Europese Unie.

"The claimed effect is “oat beta-glucan can actively lower/reduce blood LDL and total cholesterol”. The applicant specified the target population as the general population, and in particular people with increased risk of hypercholesterolaemia. The Panel considers that lowering blood LDL-cholesterol concentrations is a beneficial physiological effect by decreasing the risk of coronary heart disease." - Bron

Ik heb het natuurlijk over havermout.

Havermoutpap bevat super veel vezels die de darmperistaltiek bevorderen. Daarnaast zorgen vezels ervoor dat de suikers die tijdens een maaltijd gegeten worden minder snel in de bloedbaan terecht komen. Een vezelrijke maaltijd zorgt dus voor een minder hoge bloedsuikerspiegel.

diabetes type 2 genezen met voeding

Zo toonde een onderzoek aan dat wanneer diabetespatiënten meer havermoutpap eten, ze 40% minder insuline hoefden te spuiten. Dit onderzoek geeft het belang van het eten van vezels weer. Het mooie is dat veel gezonde producten eigenlijk veel vezels bevatten.


#3 Vervang wat vaker de pasta of rijst door deze tip

Peulvruchten zijn een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Het mooiste aan peulvruchten is dat ze de bloedsuikerspiegel stabiliseren. Daarnaast bevatten ook deze peulvruchten weer veel vezels. Deze zorgen naast het gezonde effect op de bloedsuikerspiegel ook voor een vol gevoel. Je zult dus een minder grote portie eten omdat je sneller vol zit. Onder de peulvruchten vallen:

 • Bonen
 • Erwten
 • Linzen
 • Soja

Als laatst heb ik soja genoemd. Soja is een verzamelnaam voor sojabonen en alle producten die van sojabonen gemaakt worden, zoals tofoe, sojamelk of tempeh.

Soja bevat plantaardige oestrogenen. Oestrogenen zijn hormonen die bij allerlei lichaamsfuncties betrokken zijn. Enkele grote onderzoeken tonen aan dat soja het risico op borstkanker vermindert. Soja kan daarnaast ook nog een gunstige invloed hebben op hart- en bloedvaten. Personen die dagelijks 30 gram soja- eiwitten nemen, hebben volgens een studie 20 procent minder kan op hart- en vaatziekten.


#4 Het alternatief voor de aardappel

Paddenstoelen zijn wonderlijke dingen. Het zijn geen planten noch dieren. Ze behoren tot de schimmels. En dan bedoel ik niet het paard van Sinterklaas. Ze hebben een speciale smaak waar niet iedereen van houdt maar daardoor zijn ze uitermate geschikt als aanvulling bij maaltijden. Zo kunnen ze heel goed dienen als vervanger voor de aardappel.

diabetes type 2 genezen zonder medicijnen

Paddenstoelen verminderen de kans op kanker. Paddenstoelen zijn opgebouwd uit lange ketens van vreemde suikers die ons lichaam niet kent. Hierdoor prikkelen ze ons immuunsysteem. Het immuunsysteem wordt alerter en kan daardoor sneller echt bedreigen voor ons lichaam, zoals kankercellen, opsporen.

Zo hebben personen die dagelijks paddenstoelen eten, 50% minder kans op maagkanker.

Er bestaan verschillende soorten paddenstoelen met verschillende smaken. Dus je zou haast denken dat er voor iedereen wel wat lekkers tussen moet zitten. Je hebt champignons, oesterzwammen, shiitake en portobello's. Vooral de oesterzwammen blijken een krachtig antikanker effect te hebben.


#5 Eet wat meer gezond vergif

Dit product heb ik in al eerdere blogs besproken. Dat ik het weer bespreek laat zien hoe belangrijk dit product is.

Groenten horen de basis te vormen van je voedingspatroon. Dit in tegenstelling tot de schijf van vijf waar brood en graanproducten de basis zijn.

Maar onze lichamen zijn eigenlijk niet gemaakt om brood en bewerkte graanproducten te eten. Toch eten we heel veel hiervan. Nu klopt het dat het voedingscentrum ons jaren lang heeft wijsgemaakt dat deze graanproducten ontzettend gezond zijn. Waarschijnlijk is dit zo omdat graanlandbouw in de westerse landen een belangrijk onderdeel vormt van de economie. Graanproducten zijn goedkoop, worden in hele grote hoeveelheden geproduceerd en zijn makkelijk te bereiden.

Maar groente hoort eigenlijk de basis te vormen van je eetpatroon. Gelukkig nuttigen de meesten mensen tijdens het avondeten groenten. Toch gebeurt dit eigenlijk altijd in combinatie met de Hollandse aardappel. Ik kan je bij deze beter adviseren om de aardappelen weg te laten en een extra portie groenten te nemen. Dit is wat ik nu dagelijks doe. Dan heb je twee vliegen in één klap. Extra vitamines en minder slechte koolhydraten.

Waarom zijn groenten nou zo gezond. Ze bevatten licht giftige stoffen. Jij kent ze onder de naam 'antioxidanten'. De groenten in de winkel bevatten echter niet genoeg van deze stoffen om ons ziek te kunnen maken. Maar toch geven ze ons immuunsysteem even een opdonder zodat onze cellen weer beter bestand zijn tegen gevaarlijke ziekten.


Vind je deze blog leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#6 Kaneel...binnenkort als medicijn verkrijgbaar?

Kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, kurkuma, basilicum, oregano, marjolein, munt en kaneel hebben een positieve invloed op verouderingsziekten zoals diabetes.

In deze tip wil ik met name kaneel even uitdiepen omdat deze de kans op diabetes verminderd.

Kaneel verhoogt de insuline gevoeligheid. Oftewel het lichaam hoeft minder insuline aan te maken om dezelfde hoeveelheid glucose op te kunnen nemen. Hierdoor hoeft je alvleesklier geen overuren te draaien na een suikerrijke maaltijd. Kaneel kan dus suikerziekte helpen voorkomen maar daarnaast is het ook goed voor mensen die al diabetespatiënt zijn.

kan je diabetes type 2 genezen of voorkomen

Kaneel zorgt er ook voor dat je bloedsuikerspiegel verlaagt. Kaneel heeft invloed op verschillende darm enzymen waardoor de afbraak van koolhydraten vertraagt. Hierdoor stijgt de glucosespiegel in het bloed dus minder snel. Wil je meer tips om je bloedsuikerspiegel te verlagen? Klik hier.

Het laatste punt is tevens het leukste punt. In kaneel zit namelijk een stofje die zich eigenlijk net zo gedraagt als insuline. Dit houdt in dat wanneer je veel suikers binnenkrijgt en daarnaast kaneel eet, dat het lichaam dus insuline aanmaakt maar er dus ook nog eens een insulinestofje in kaneel zit dat dezelfde werking heeft. Hierdoor vergroot je sterk de opname van glucose door de cellen.

Er zijn vele onderzoeken geweest die het positieve effect van kaneel hebben aangetoond op diabetes. Uit deze onderzoeken blijkt dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt met 10 tot 29%. De effectieve dosis ligt dan tussen de 1 tot 6 gram per dag.


#7 Het nieuwe 'zwart goud'

Ondanks veel negatieve verhalen kan koffie toch een gezonde drank zijn. Wel kleven er nadelen aan koffiegebruik, vooral wanneer je dit in grote hoeveelheden drinkt. Koffie is gemaakt van een plantaardig product en bevat tal van stoffen die in theorie een gezond effect op het lichaam kunnen uitoefenen.

Onderzoek heeft aangetoond dat koffie een beschermend effect heeft tegen verschillende verouderingsziekten waaronder diabetes. Dit komt doordat koffie in de cellen het nrf2-eiwit activeert. Dit eiwit zet allerlei andere eiwitten aan om onze cellen te beschermen tegen vrije radicalen.

Vrije radicalen zijn een soort van giftige stoffen in ons lichaam en je wilt niet dat deze onze cellen beschadigen. En laat diabetes nou net een ziekte zijn waarbij een overmaat van vrije radicalen een belangrijke rol speelt.

Behalve dit grote voordeel kleven er ook nadelen aan koffie. Zo speelt koffie een dubbele rol bij hart- en vaatziekten, de ziekte die vaak het gevolg is van diabetes. Koffie beschermt enigszins tegen het ontstaan van hart- en vaatziekten, maar als deze hart- en vaatziekten zich eenmaal ingezet hebben, kan koffie juist de kans op een hartaanval vergroten.

Een goeie reden om het dus niet zo ver te laten komen lijkt mij;)

Belangrijk om te onthouden is dan wel dat je koffie zonder melk en suiker drinkt!

Het verhaal over suiker kennen we allemaal maar ook melk is niet gezond gebleken. Onze verre voorouders hebben miljoenen jaren over de Afrikaanse vlaktes rondgezworven zonder ook maar één dagelijkse portie koemelk te nuttigen. Onze darmen en lichamen zijn daarom niet heel goed in het verteren van melk. Daarnaast worden melkproducten met verschillende vormen van kanker geassocieerd.

Ali en ik drinken maximaal twee koppen koffie per dag. We drinken dit altijd zwart en beginnen onze ochtendroutine hiermee. Tegenwoordig drinken we dit met 20 gram roomboter van gras gevoerde koeien omdat we ons hierdoor langer vol voelen zonder dat het onze insulinespiegel verhoogd. Hierdoor smaakt ook de koffie wat romeriger wat dus eigenlijk een fijne bijkomstigheid is:p


#8 Diabetes type 2 voorkomen door meer chocolade te eten?

Je hoort vaak heel veel negatieve verhalen over chocolade en enigszins klopt dit ook. Wanneer ik spreek over witte- of melkchocolade kloppen deze negatieve verhalen aangezien beide chocolade soorten erg veel snelle suikers bevatten en zoals je bij tip 1 hebt gelezen is dit niet bepaald gezond.

Zwarte chocolade is daarentegen wel gezond! En wanneer ik spreek over zwarte chocolade heb ik het over chocolade dat 70% cacao bevat. Deze chocolade heeft ten eerste unieke effecten omdat het grote concentraties van flavonoïden bevat. Deze flavonoïden zorgen ervoor dat je immuunsysteem een opdonder krijgt en hierdoor weer alert wordt op giftige stoffen.

Maar zwarte chocolade zorgt ook voor een beter insulinerespons net als kaneel deed. De polyfenolen verhogen de hoeveelheid stikstofoxiden in het bloed en dit stikstofoxide verhoogd dan weer de insulinegevoeligheid. Het lichaam kan hierdoor dus beter suiker verwerken en opslaan, zodat suiker minder lang in de bloedbaan blijft.

Het is zelfs gebleken dat bij personen die een ontregelde bloedsuikerspiegel hadden, die gedurende 15 dagen elke dag een stuk zwarte chocolade te eten kregen, dat hun insulinerespons twee keer zo sterk werd. Daarnaast daalde hun bloeddruk meer dan dat ze voor elkaar krijgen met bloeddrukmedicatie.


#9 Sporten en diabetes type 2

Bij tip 1 heb ik besproken dat overgewicht de grootste risicofactor is van diabetes type 2.

Hoe kun je overgewicht het beste bestrijden?

Door een gezonde levensstijl. Je kunt een gezonde levensstijl creëren door gezond te eten en te sporten. Gezond eten moet na de bovenstaande tips volgens mij wel lukken. Maar je kunt het jezelf nog makkelijker maken door ernaast te gaan sporten. En dan heb ik het niet gelijk over vijf keer in de week want je moet het voor een lange tijd kunnen volhouden. Wanneer je te hard van stapel loopt ben je het waarschijnlijk snel zat en stop je volledig met sporten.

Begin daarom eerst met twee à drie per week te sporten. als het dan goed gaat is er een grote kans dat je het nog vaker wilt doen omdat het verslavend werkt. Dat merk ik heel sterk bij mijzelf. Ik begon drie keer per week maar zit nu al vaak op vijf keer per week. Je begint resultaat te zien en wilt daardoor nog vaker sporten.

Als je de smoes gaat gebruiken dat geen tijd hebt om te sporten veeg ik die bij deze gelijk van tafel af. Je hoeft namelijk niet meer dan een half uurtje te gaan sporten. Dit kun je prima in de avond of zelfs in de ochtend doen. Daarnaast bestaan er tal van thuisoefeningen waardoor je niet eens van huis weg hoeft. Geen smoesjes meer dus!


Bonus tip #10:

Diabetes type 2 genezen met voeding en zonder medicijnen

Iedereen die een gezondheidsstudie heeft gevolgd is geleerd dat diabetes type 2 een chronische ziekte is: eenmaal diabetes, altijd diabetes! Als mensen beginnen met insuline te spuiten moeten ze dit voor de rest van hun leven blijven doen.

Maar het tegendeel lijkt waar.

Er blijken onderzoeken te zijn uitgevoerd waarbij diabetes type 2 patiënten op een dieet zijn gezet waarbij ze geen aardappelen, pasta, rijst en brood meer aten en aanzienlijk gewicht verloren. Maar na enkele weken bleek ook dat deze patiënten geen insuline meer hoefden te spuiten omdat hun bloedsuikerspiegel stabiel was. Deze mensen konden diabetes type 2 genezen zonder medicijnen!

Van alle diëten die deze diabetespatiënten hadden geprobeerd, was dit het enige dieet dat een goed effect had.

De vicieuze cirkel van een diabetespatient

Het lastige is, dat diabetes type 2 patiënten vaak overgewicht hebben. Ze moeten insuline spuiten en insuline is het opslag hormoon.

Insuline zorgt ervoor dat lichaamsweefsels gaan groeien en dat geldt vooral voor vetweefsels. Dus insuline zorgt ervoor dat mensen dikker worden. Maar overgewicht is de grootste risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2. Kortom, elke diabetes patiënt die insuline spuit zit in een vicieuze cirkel.

Onderzoek laat zelfs zien dat insuline eventjes kan helpen, maar uiteindelijk krijgen patiënten steeds meer last van hun diabetes.

In het ziekenhuis wordt door diabetes patiënten nog steeds een proteïnerijk dieet gevolgd. Echter is dit een erg ongezond dieet. Daarnaast kunnen patiënten dit op lange termijn vaak niet volhouden.Een eiwitrijkdieet verhoogd volgens bovenstaand onderzoek zelf de kans op diabetes type 2.

Bij een eiwitrijkdieet worden er nauwelijks tot geen suikers en koolhydraten genuttigd. Oftewel je eet nauwelijks brood, aardappelen, rijst en aardappelen. Maar daarentegen zitten er ook veel suikers in fruit, groeten en peulvruchten en dit zou je volgens het eiwitrijke dieet ook nauwelijks mogen eten.

Diabetes type 2 genezen: de ingrediënten 

Wanneer je diabetespatiënt bent mag je dus prima suikers hebben maar eet dan de gezonde zetmeelproducten die veel vezels bevatten. Eet fruit, groenten, bonen, erwten en havermout. Dan zul je zien dat je glucosespiegel in je bloed laag blijft maar je krijgt nog tal van suikers binnen op een veel gezondere manier.

De beste manier om je diabetes type 2 te genezen is een dieet te volgen wat voornamelijk uit planten bestaat: fruit, bonen, noten en groenten moeten de voornaamste bron zijn van je dieet. Zo'n dieet heeft een laag glycemisch index en lading. De combi van deze twee indexen zorgt er letterlijk voor dat je binnen 1 tot 8 weken je diabetes type 2 kan terugdraaien! Diabetes type 2 genezen met voeding is dus realiteit en geen fictie.

diabetes type 2 voorkomen

Klik hier om meer te leren over hoe je diabetes kan terug draaien door een dieet met een laag glycemisch index en lading te eten. Je kan de informatie in die blog vinden bij tip 9. Voor meer diepgaande informatie over dit onderwerp raad ik je het boek 'The China Study' aan. Het boek laat tientallen onderzoeken zien die allemaal dezelfde strekking hebben: diabetes type 2 genezen met voeding en zonder medicijnen is zeker mogelijk als je een gezond eetpatroon hebt.


"Ik wil diabetes type 2 voorkomen of genezen: waar moet ik beginnen?"

Goede vraag. Dat je tot het einde van deze blog bent gekomen, geeft al aan dat je heel er graag diabetes type 2 wil voorkomen of genezen. Toegeven is de eerste stap zeggen ze toch;)?

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende dingen die je kan doen om deze verschrikkelijk ziekte zoveel mogelijk uit je leven te houden. Een gezonde levensstijl is van belang om überhaupt ziekten uit je leven te houden.

Of in ieder geval het zoveel mogelijk uit te stellen. We gaan allemaal ergens dood aan.

Ik snap dat het voor je misschien nu nog steeds verwarrend is wat nou 'een gezonde levensstijl' precies is. Je hebt immers je door meer dan 3000 woorden geworsteld en een video bekeken over diabetes type 2 genezen. Mijn complimenten daarvoor overigens haha.

Om het je kinderlijk makkelijk te maken, heb ik 15 gezonde recepten voor je in het starterspakket verwerkt. Deze helpen je goed op weg om je leven om te toveren tot een gezonde diabetes vrije paradijs. Je hoeft dus niet op een magisch pilletje in de toekomst te wachten om je diabetes type 2 te genezen. Je kan vandaag nog beginnen met je leven een andere wending geven.

Daarnaast kan je in het starterspakket verschillende tips, trucjes, boekjes en video's vinden om je om te toveren tot een echte Gezondheidsfreaks. En het mooi is:

Het is allemaal gratis.

Dus schrijf je hier onder in voor het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket.

Groetjes,

Floor

P.s: Waarom wil je graag diabetes type 2 voorkomen of genezen? Wat heb jij tot nu toe gedaan om dit te bereiken? Laat hieronder een reactie achter

DEEL DEZE BLOG
Floor
 

Na een bloeiende carrière als topturnster bij Jong Oranje, moest Floor stoppen in verband met blessures. Ze heeft haar passie voor voeding en sporten niet verloren. Naast haar kennis over voeding en sport, verdiept Floor zich vooral in de verschillende manieren om het vrouwelijk lichaam strak en gezond te krijgen en houden.

Click Here to Leave a Comment Below 14 comments