Recensie: Diabetes Omkeren Methode Kookboek van Ziektevrijleven

Wanneer jij je diabetes type 2 wilt verbeteren is het belangrijk om gezonder te eten.

Daarvoor kun je het Diabetes Omkeren Methode Kookboek gebruiken. Deze is de laatste tijd erg populair geworden.

Maar is het de moeite waarde? Dat leer je in deze recensie van dit boek.

Diabetes Omkeren Methode Kookboek Review en Recensie

More...

Wat is het Diabetes Omkeren Methode Kookboek?

Na onze review van de Diabetes Omkeren Methode van Ziektevrijleven, leek het mij een goed idee om hun Diabetes Omkeren Methode Kookboek te beoordelen.

Het Diabetes Omkeren Methode Kookboek van Ben Kuiper en Marloes Schuurman is een kookboek met een heel simpel doel:

Mensen met type 2 helpen hun bloedsuiker onder controle te krijgen en/of zelfs hun type 2 volledig om te keren met een gezond eetpatroon.

Van Ziektevrijleven.nl hebben wij vernomen dat het kookboek door drie 'soorten' mensen wordt gekocht:

  • Mensen die de Diabetes Omkeren Methode cursus hebben gekocht en ter aanvulling gezonde gerechten willen
  • Mensen die een verhoogde suikerspiegel hebben maar niet het gevoel hebben per se de cursus te hoeven doen
  • Mensen die over het algemeen gezonder willen eten en/of willen afvallen zonder dat ze specifiek diabetes type 2 hebben

Behoor je tot één van de bovenstaande groepen? Dan is dit kookboek wellicht iets voor jou.

Eerste indruk van het kookboek

Het boek ziet er eigenlijk heel mooi en stevig uit.

Het heeft een harde kast waardoor het niet snel stuk zal gaan. Daarnaast is het volledig in kleur waardoor het ook nog eens mooi is voor het oog.

Hiernaast kun je een beetje zien hoe het boek van buiten eruit ziet.

Het is waarschijnlijk niet te zien op de foto maar het boek is best zwaar. Dat komt omdat het dus een harde kast heeft met ongeveer 250 bladzijden.

Diabetes Omkeren Methode Kookboek Foto

Er is hier gekozen voor 'mat' papier en niet glad/glinsterende papier. Hierdoor lijken de foto's soms een beetje dof. Ik heb gevraagd waarom dit zo is. Dit was het response wat ik ben Ben Kuiper kreeg:

"Gladde bladzijden zijn niet handig in een kookboek omdat het makkelijk 'vettig' en vies wordt. Omdat het een kookboek is, en niet bijvoorbeeld een fotoalbum, is de kans erg groot dat het vies wordt in de keuken. Daarom is het beter om dit droge/matte papier te gebruiken voor het boek"

Persoonlijk had ik het mooier gevonden als in ieder geval de foto's van de gerechten op glad papier waren gedrukt maar blijkbaar is dit handiger.

Welke recepten kun je in het Diabetes Omkeren Methode Kookboek vinden?

Het kookboek heeft een duidelijke indeling van de recepten met 'kleuren' die bij elk hoofdstuk horen.

Hiernaast zie je bijvoorbeeld dat alle lunch gerechten een 'groen' thema hebben. 

Diners, ontbijten, toetjes etc hebben allemaal een andere kleur. Zo kun je heel makkelijk zien 'waar' in het boek je precies bent.

Daarnaast staat er altijd in de gekleurde balk in welk gedeelte je zit. In het geval van dit broodje kip-kerrie zijn we bij "LUNCH"

De recepten die je in het kookboek kunt vinden zijn onderverdeeld in:

  • 7 bakwaren
  • 18 ontbijten
  • 29 lunches
  • 49 diners
  • 9 gezonde toetjes

Wat mij betreft is de verdeling prima. Ik zie mijzelf niet snel bakken en ook geen toetjes maken. Dus het overgrote deel van het kookboek omvat ontbijt-, lunch- en dinergerechten. Precies zoals ik het zou willen.

Ik zal heel eerlijk zijn:

Ik heb maar een handjevol van de gerechten gemaakt die mij lekker leken.

Ik heb daardoor wellicht niet het perfecte beeld van het kookboek maar wat mij betreft is dat goed genoeg.

De recepten waren zeker lekker maar af en toe klopten voor mij de verhoudingen van de ingrediënten niet. Soms had ik iets meer van ingredient A gewild en iets minder van ingredient B.

Maar over het algemeen was ik er zeker over te spreken!

Het mooi is dat bovenaan de pagina staat voor hoeveel mensen het gerecht is en hoeveel tijd je eraan kwijt bent.

Daarnaast heb je onderaan elke pagina een overzicht hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels elke portie bevat. Zo kun je mooi bijhouden hoeveel je binnenkrijgt op een dag. Hieronder kun je het overzicht zien van het broodje kip-kerrie die ik hierboven liet zien:

Wil je zelf kijken wat voor recepten je kunt verwachten? Dan kun je hieronder een aantal voorbeeldrecepten uit het Diabetes Omkeren Methode Kookboek bekijken:

Is het Diabetes Omkeren Methode Kookboek de moeite waard?

Indien je diabetes type 2 hebt, dan is het Diabetes Omkeren Methode Kookboek zeker de moeite waard. Er zijn relatief weinig boeken voor diabetici op de markt. Laat staan dat ze überhaupt praktisch zijn en/of gebruik maken van 'normale' ingrediënten.

Dit boek doet dat gelukkig wel.

Ook als je bijvoorbeeld gezonder wilt eten om af te vallen, dan is het kookboek het waard. 

Het kookboek is echter niet voor iedereen weggelegd.

Omdat aardappelen, pasta en rijst niet in het boek gebruikt worden (vanwege de gevolgen op de bloedsuiker van diabetici) kun je wellicht het idee hebben dat je bepaalde gerechten niet meer mag eten.

Daarnaast heb je voor de toetjes en bakwaren bijzondere ingrediënten nodig (amandelmeel, stevia als zoetstof etc). 

Dus de bakwaren en toetjes uit het boek zijn niet per se zoals jij altijd je bakwaren en toetjes hebt gekend. Ook zijn dit soort ingrediënten iets prijziger dan normaal.

Overigens betekent 'prijziger' niet meteen dat het duur is. Het kost gewoon iets meer om gezonder te eten. Vooral als je specifieke dingen wilt eten waar niet echt gezonde varianten van zijn zoals pizza of koekjes.

Eindoordeel van het kookboek

Al met al ben ik erg positief over dit het Diabetes Omkeren Methode kookboek. Ik zou het elke diabeet die gezonder wil eten aanraden.

Het is een praktisch en goed boek waarmee je een basis voor gezond eten kunt creëren. En daarmee stapsgewijs een eetpatroon kunt creëren waarmee een leven zonder diabetes type 2 en medicijnen zoals Ben & Marloes beloven een stuk dichterbij komt.

Wil je het kookboek bestellen? Dan kan dit hier.

Omdat ze aangesloten zijn bij het Webshop Keurmerk, is elke bestelling die je bij hun doet 100% veilig en betrouwbaar. Daarnaast heb je een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Wat wil je nog meer?

Groetjes,

Floor

DEEL DEZE BLOG
Floor
 

Na een bloeiende carrière als topturnster bij Jong Oranje, moest Floor stoppen in verband met blessures. Ze heeft haar passie voor voeding en sporten niet verloren. Naast haar kennis over voeding en sport, verdiept Floor zich vooral in de verschillende manieren om het vrouwelijk lichaam strak en gezond te krijgen en houden.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments