13

5 Tips Voor Snel Afvallen Voor De Zomer (10 Kilo Of Meer)

In deze blog leer je:

 • De 5 meest efficiente tips om afvallen voor de zomer een stuk makkelijker te maken
 • Hoe je meer dan 2 kilo per week kan verliezen zonder te sporten of te diëten
 • Hoe je ervoor zorgt dat je minder vet opslaat - dit heb je waarschijnlijk nog nooit ergens anders gehoord
 • Wat het beste dieet is om meer dan 10 kilo te kunnen verliezen voor de zomer 

More...


10 kilo afvallen voor de zomer zonder dood te gaan?

Het zonnetje begint steeds meer te schijnen en je wil ineens snel afvallen voor de zomer. En je wil het om dezelfde reden als iedereen om je heen: je wil er mooier uitzien. Of dit betekent dat je beter in je bikini past of niet het vet ziet schudden bij elke stap die je doet, maakt even niet uit.

Het probleem is dat jij je te laat hebt gerealiseerd dat je moet afvallen. Gedurende het jaar heb je lekker genoten en nu betaal je de hoofdprijs. Het enige wat jou nu uitmaakt is of je snel 10 kilo kan afvallen voor de zomer. Het liefst is één of twee maanden. Er zijn gekken die 10 kilo willen afvallen in een week. Dit is onmogelijk. Als je ook maar iets weet over het menselijk lichaam, moet je blij zijn als je 2,5 kilo per week kan halen. En dan zoek je ook echt de grens op. Maar zijn er manieren om 10 kilo in een maand te verliezen?

Die zijn er zeker. In deze blog krijg je namelijk 5 tips om afvallen voor de zomer sneller en makkelijker te laten verlopen. Je kan met gemak 5 tot 10 kilo kwijt in een paar weken. Maar wees bereid om dingen te doen die je nooit eerder hebt gedaan.

Daarnaast krijg je aan het eind van deze blog de beste handleiding om je vetverbranding te optimaliseren. Je zal hierdoor volgend jaar niet weer heel veel gewicht moeten afvallen. Je leert namelijk wat het beste eetpatroon is wat je kan volgen om af te vallen of om gewoon op gewicht te blijven.Je gaat jezelf haten

Ik wil deze blog eigenlijk niet schrijven. De reden hiervoor is dat de tips die ik je ga geven ontzettend effectief werken. Het risico bestaat dat je dit gaat gebruiken om eens in de zoveel tijd veel af te vallen....om vervolgens weer je gezicht vol te proppen met ongezond eten. Ik ben geen voorstander van snel afvallen. Onderzoek laat namelijk zijn dat dit garant staat voor het jojo-effect. Maar omdat ik veel mailtje kreeg over 'snel afvallen voor de zomer' besloot ik deze blog te schrijven.

Mijn grootste nachtmerrie is dat deze blog heel populair gaat worden 😛

Maar goed. Het draait niet om mij. Het draait om jou. En jij wil heel graag, heel snel, van je kilootjes af. Dus krijg je de meest effectieve tips om veel en snel gewicht te verliezen. Een kilo of twee per week zal niet heel ongewoon zijn. Dus laten we beginnen.


#1 Snel afvallen voor de zomer is een koude douche

Wanneer we het over 'calorieën verbranden' hebben, maken we snel de associatie met 'het te warm hebben' en veel zweten. Niemand op aarde voelt zich kouder naarmate hij/zij meer sport. Hoe meer je sport, hoe meer energie je verbrandt en hoe warmer je wordt. Logische stappen nietwaar?

Maar er is iets merkwaardigs gevonden de afgelopen jaren.

Jezelf onderkoelen blijkt ervoor te zorgen dat je meer calorieën gaat verbranden. In de meeste gevallen is dit zelfs puur vet. En het aantal verbrande calorieën kan flink oplopen. Daar heb ik het al een keer eerder over gehad. Een bekend voorbeeld is de zwemmer Michael Phelps. Dat is die man die enkele jaren terug heel veel gouden medailles won op de Olympische spelen. Hij at 12000 kcal per dag. Je leest het goed: 12000 kcal per dag!

Laten we zeggen dat deze man standaard 4000 kcal per dag nodig heeft wanneer hij besluit de hele dag in bed te blijven. Dan blijven er nog 8000 kcal over. Een uur keihard hardlopen verbrand zo'n 500 kcal. Laten we zeggen dat je dit met zwemmen ook doet. Om die 8000 kcal te verbranden moet hij dus 16 uur per dag zwemmen.

Dit kan dus helemaal niet.

Meer dan 2 kilo per week afvallen

Er wordt gespeculeerd dat het komt door het koude water waarin hij zat. Dit onttrekt namelijk veel warmte uit zijn lichaam. Als gevolg worden zijn vetreserves verbrand om hem warm te houden. En dit is één van de tricks voor snel afvallen voor de zomer. Onderzoeken laten namelijk zien dat koud water er voor zorgt dat jij meer calorieën kan verbranden. Het 'probleem' is dat verschillende onderzoeken verschillende waarden laten zien. Zo laat één onderzoek zien dat je zo'n 80 extra kcal er uur verbrand terwijl een ander onderzoek laat zien dat je per uur zo'n 400 kcal extra verbrand. Dat is een verschil van 500%. Dit komt onder andere omdat de onderzoek op verschillende manieren zijn gedaan.

Ook is de spreiding tussen mensen heel groot. Niet iedereen heeft er evenveel baat bij. Maar de wetenschap is het min of meer eens dat je in koud water meer calorieën verbrand. Alleen de hoeveelheid is nog erg discutabel. Dat betekent niet dat jij er geen gebruik van moet maken:

 • Loop vaker zonder jas het huis uit
 • Slaap niet onder je dekens
 • Kies zwemmen als sport
 • Neem koude douches
 • Drink ijskoud water

Zoals je ziet zijn dit niet de meest prettige dingen om te doen. Ik heb nooit gezegd dat het een hele prettige tips zouden worden. Snel afvallen voor de zomer heeft zo zijn prijs. Deze betaal je niet met geld maar met comfort ;).

afvallen zonder dieet

Leuk weetje: degene die het 'Micheal Phelps eet 12000 kcal per dag door het koude water' principe ontdekte werkt bij NASA. Hij wou zelf heel veel afvallen. Dus ging hij zichzelf 6 weken lang maximaal martelen met koude temperaturen. Hij sliep zonder dekens. Hij dronk alleen ijskoud water. Hij nam ijskoude baden met ijsblokjes. Het gevolg? Hij viel 2,2 kilo per week af. Je moet er wat voor over hebben om strak te zijn voor de zomer ;).


#2 Zet maximaal in op je GLUT 4

Snel afvallen voor de zomer kan door twee dingen komen:

Meer calorieën verbranden en/of minder calorieën opnemen.

Hoe je meer calorieën verbrand is bekend bij mensen. Maar hoe minder calorieën opneemt en opslaat in vet is iets wat mensen niet weten.

Er zijn namelijk bepaalde deurtjes in je lichaam die ervoor zorgen dat voedingsstoffen opgeslagen worden in cellen en niet als vet. Het mechanisme hierachter is vrij ingewikkeld en ik zal het je ook besparen. Wat je moet weten is dat je tot zekere mate de hoeveelheid calorieën die worden opgenomen en opgeslagen als vet kan beïnvloeden.

Eén van deze magische deurtjes is de GLUT 4 transporter.

GLUT 4 mechanisme in het lichaam

snel afvallen voor de zomer

Dit is een receptor die zich vooral bevindt in/op skeletspieren. Skeletspieren zijn de spieren die je met sporten gebruikt. De spieren die je bewust kan bewegen. Dit in tegenstelling tot gladde spieren (bloedvaten) en cardiaal spierweefsel (hart), die je niet bewust kan beïnvloeden.

Het mooie van deze receptor is dat het de hoeveelheid koolhydraten wat naar cellen wordt getransporteerd kan verhogen. Door meer koolhydraten in cellen op te slaan, wordt er minder opgeslagen als vet.

Het enige wat je hoeft te doen om deze receptor 'aan' te zetten is je spieren aanspannen. Dit kan in de vorm van sporten zijn maar ook door gewoon heel hard je lichaam aanspannen. Dit zorgt er namelijk voor dat je 8 tot 9 keer meer insuline gevoelige receptoren activeert. Hierdoor kan je, in het meest optimistische scenario, 8 tot 9 keer meer koolhydraten opnemen. Het zal in de praktijk niet zo hard gaan aangezien je cellen niet tot het oneindige kunnen uitrekken.

Geen zin om voor elke maaltijd naar de sportschool te gaan? 

Optie 1: ga planken en doe squats met eigen lichaam gewicht gedurende 5 minuten voor een maaltijd. Idealiter doe je het ook 60-90 minuten na een maaltijd om de koolhydraten op te vangen die op dat moment verteert worden.

Optie 2: Eet het overgrote deel van je koolhydraten NADAT je hebt gesport. Persoonlijk is dit mijn favoriete manier. Ik eet eigenlijk al mijn koolhydraten in één maaltijd na het sporten. Zo maak ik optimaal gebruik van mijn GLUT 4 receptoren om snel afvallen voor de zomer makkelijk te maken.


Wil je gezond en snel afvallen? Klik op de onderstaande knop om de beste methode te ontdekken:

Vind je deze blog leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om Ali te irriteren 😉


#3 Kies het meest gehate dieet op aarde

Hoeveel kleine trucjes ik je ook geef, uiteindelijk moet het grootste effect vanut je dieet komen. Een beetje koud water hier en een beetje GLUT 4 daar zal nooit zoveel effect kunnen hebben als een perfect dieet. Immers, moeten zwemmen in koud water en je GLUT 4 receptoren moeten activeren doe je ter compensatie van een slecht dieet.

De vraag is dus wat je moet eten?

Zoals je in een andere blog hebt gelezen, is niet elke calorie hetzelfde. Als dit waar was, zou een dieet wat voor 2000 kcal uit cola bestaat net zo goed zijn als een dieet wat bestaat uit groenten en fruit. Logisch nietwaar? En de wetenschap is het eigenlijk unaniem eens wat de beste soort calorieën zijn:

Calorieën uit planten

Het dieet van een konijn is zo slecht nog niet

Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat mensen die besluiten vegetarisch te eten zo'n halve kilo per week kunnen kwijtraken. Dit waren mensen die overigens besloten NIET te gaan sporten. Mensen die voor een veganistisch dieet kozen, vielen nog meer af. Ook hier ging het om afvallen onder sporten. Het mooie is dat het gewicht er voor het grootste gedeelte af bleef na het diëten.

Het eten van vegetariërs en veganisten bevat ontzettend veel vezels. Om dit te verteren moet je lichaam veel energie gebruiken. Ook kan je lichaam niet alle calorieën uit planten opnemen. Je bent ook nog eens veel meer verzadigd door al die vezels. Hierdoor ga je minder snoepen.

Dit ook de reden waarom het mogelijk is om met een plantaardig dieet af te vallen ondanks dat je 'te veel' calorieën eet. Afvallen zonder sporten is heel makkelijk. Afvallen zonder een goed dieet is eigenlijk onmogelijk.

hoe afvallen voor de zomer

Ook laat onderzoek zien dat des te meer planten je eet (en minder dierlijke producten) des te lager je BMI is. Het desbetreffende onderzoek duurde meer dan 5 jaar en er deden bijna 22000 mensen mee. Wat bleek? De dikste mensen waren vleeseters en de dunste mensen zijn veganisten.

Wil je snel afvallen voor de zomer zonder te sporten? Ga dan vol veganistisch. Het is niet het meest lekkere dieet, het is ook niet het meest leuke dieet. Maar het is wel het meest effectieve dieet. En als je voor de zomer nog 10 kilo wil afvallen moet je bereid zijn al het dierlijke wat je in huis hebt uit het raam te gooien. De hond mag overigens blijven ;).


#4 Speel vals

Mensen houden diëten niet vol omdat er verschillende dingen spelen:

 • Je mag nooit lekkere dingen eten waardoor je motivatie zakt
 • Je eet veel te weinig waardoor je metabolisme vertraagt en je hierdoor niet meer afvalt
 • Je eet tijdens een zwak moment 'verboden' voedsel en geeft het diëten op omdat 'het toch geen zin heeft'

Constant denken aan eten wat je NIET mag eten zal ervoor zorgen dat je het alleen maar MEER wil eten. Denk maar eens NIET aan een roze olifant. Waar dacht je aan? Precies, een roze olifant.

Hetzelfde principe geldt voor eten. Pas wanneer je iets eet, zal het uit je gedachte verdwijnen. En daar is een cheatday voor.

Een cheatday is een complete dag waar je alles mag eten waar je zin in hebt. Doordat je de dingen eet waar je zin in hebt, is het volhouden van een dieet makkelijker. Je hoeft immers niet 3 maanden te wachten voordat je weer pizza mag eten. Je hoeft maar 6 dagen te wachten.

cheatday afvallen

Daarnaast is het belangrijkste effect dat het je metabolisme omhoog schroeft. Chronisch te weinig eten, zal je metabolisme vertragen. Hierdoor ga je steeds minder calorieën verbranden. Door een cheatday te hebben, schroef je al je vetverbrandingshormonen omhoog. Waardoor je de 6 dagen daarna weer veel gewicht kan verliezen. Tegen het eind van de week is je metabolisme weer gezakt. Door weer een cheatday te houden schroef je het weer omhoog. Dit riedeltje herhaal je totdat jij je streefgewicht hebt behaald.

Op een cheatday tel je geen calorieën. Je geniet van alles wat je wil eten. Schrik er overigens niet van als je de volgende dag een paar kilo bent aangekomen. Dit is allemaal watergewicht. Binnen 1-2 dagen ben je dit allemaal weer kwijt.


#5 Vermijd deze evolutionaire valkuil

Eén van de grootste risicofactoren voor het ontwikkelen van overgewicht is het innemen van vloeibare calorieën. Er zijn verschillende verklaringen hiervoor. Dranken bevatten ontzettend veel suikers en missen vezels. Hierdoor neem je veel slechte calorieën tot je zonder vol te raken. Onderzoek laat ook zien dat des te meer vloeibare calorieën je tot je neemt, des te groter de kans is dat je dikker wordt. En dan heb ik het nog niet eens over ziekten als diabetes of een hoge bloeddruk ontwikkelen.

Als mens is het concept van vloeibare calorieën relatief nieuw voor ons. Denk er maar eens over na:

Wat voor vloeibaar product kan je in de natuur vinden wat veel calorieën bevat?

Water is caloriearm. Melk hebben we pas relatief recent ontdekt. Denk hierbij aan zo'n 10.000 jaar geleden. Terwijl we als mens zo'n 200.000 jaar rondlopen op deze planeet.

Ons lichaam is daarom niet gemaakt om vezelloos en calorierijk vloeistof 'te verteren'. Het gevolg hiervan is dat je het razendsnel opneemt en nooit vol raakt. Je lichaam geregistreerd dat er iets goed mis gaat en maakt een overmaat aan insuline aan. Het probleem hiervan is dat je weer een te lage glucosespiegel krijgt. Je lichaam geeft je dan het signaal om meer te gaan eten. Dit is het tweede mechanisme waarom vloeibare calorieën dik maken: ze verstoren je glucosespiegel en insuline huishouding.

Een overzicht van vloeibare calorieën 

vloeibare calorieën

Snel afvallen voor de zomer kan alleen als je alle vloeistoffen laat staan die calorieën bevatten. Je mag alleen deze gezonde dranken drinken:

 • Water
 • Koffie (zwart)
 • Thee (zonder toevoegingen)

Pas ook op met zoetstoffen. Sommige hiervan kunnen je lichaam ook op een verkeerde manier prikkelen. Hier kan je er mee over lezen.

Het maken van smoothies mag overigens wel. Dat is de enige uitzondering. Zolang je alleen water gebruikt als vloeistof en er geen andere troep bij doet. Het enige nadeel van smoothies is dat het tanderosie kan veroorzaken. Deze blijkt net zo erg te zijn als bij mensen die cola drinken. Drink het daarom met een rietje. Afvallen voor de zomer wordt een stuk minder leuk als jij je gebit kwijtraakt.


Waarom jezelf dit allemaal aandoen?

Snel afvallen voor de zomer is zoals je ziet wel mogelijk. Alleen moet je wel iets verder gaan dan een beetje hardlopen of een gezond dieet volhouden. Je moet een nogal de grenzen van het menselijk lichaam opzoeken. Om dit een keer te doen is prima.

Maar jaarlijks jezelf martelen om voor de zomer af te vallen is verkeerd. Je bent dan aan het 'genezen in plaats van voorkomen'. Wat nou als ik je een manier kan geven om die 10 kilo ook daadwerkelijk eraf te houden?

Dit is veel makkelijker dan elk jaar weer 10 kilo te moeten afvallen. Mits je natuurlijk weet hoe je dit moet doen. Zowel je dieet als eetpatroon moet goed zijn. Door de juiste kwaliteit, hoeveelheid en eetmomenten te kiezen kan je simpelweg niet de mist ingaan. Hoe je dit voor elkaar krijgt, beschrijf ik in het gratis Gezondheidsfreaks starterspakket.

Hierin krijg je een kleine verzameling filmpjes en documenten die je goed op weg helpen om de kilo's eraf te krijgen.....maar vooral eraf te houden.

Schrijf je hieronder gratis in.

Groetjes,

Ali.

P.s: hoeveel kilo wil jij nog voor de zomer afvallen? Wat denk je dat het moeilijkste is om snel afvallen voor de zomer voor elkaar te krijgen? Laat hieronder een reactie achter

DEEL DEZE BLOG
Ali
 

Na een groot deel van zijn leven dik te zijn besloot Ali dat het genoeg was. Door zijn universitaire studie Farmacie en een onverzadigbare honger naar kennis en wetenschappelijke onderbouwing heeft hij een ongekende kennisbank opgebouwd over wat echt gezond afvallen en eten is.

Click Here to Leave a Comment Below 13 comments