2

11 Gezonde Tips & Voordelen Voor Afvallen Met Groene Thee

In deze blog leer je:

 • Waarom groene thee in vergelijking met zwarte thee beter voor je is en waardoor dit komt
 • Hoeveel kopjes je dagelijks moet drinken om vetverbranding maximaal op te voeren
 • Waarom elke persoon die diabetes heeft of het wil vermijden vandaag nog aan groene thee moet beginnen - voor deze mensen is deze thee een geschenk uit de hemel
 • Waarom groene thee in je dieet verwerken krijg je meer concentratie, word je kalmer en zelfs alerter - hier heeft iedereen iets aan die dagelijks zijn hersenen moet gebruiken
 • De trucjes die je naast het drinken van deze thee kan gebruiken om nog meer gewicht af te vallen

More...


Groene thee gezond....waarheid of fictie?

Je moet onder een steen hebben geleefd, wil je NIET weten dat groene thee gezond voor je is.

Maar...hoe gezond is het eigenlijk voor je? Ik kan je een korte samenvatting geven maar dan zou dat een belediging zijn richting de groene thee.

Daarom heb ik in deze blog 11 gezonde tips en voordelen van groene thee voor je op een rijtje gezet.

Niet alleen helpt groene thee bij je vetverbranding maar het heeft ook allerlei gezondheidsvoordelen die men vaak vergeet te benoemen. Naast het feit dat je het kan drinken, kun je ook groene thee pillen bestellen. Hier bevindt het groene thee extract zich in een capsule. Waardoor je als nog alle voordelen ervan kan ervaren.

Groene thee drinken is één van de gezondheids hacks die wij hanteren. Maar dat cadeautje staat je op het eind van deze blog te wachten. Geloof me...die wil je niet missen.#1 Groene thee zit vol met waardevolle stoffen

Een kleine wandeling door een willekeurige supermarkt in Nederland zal één ding heel duidelijk maken aan je:

Er zijn heel veel voorverpakte producten in de schappen.

Is dit per definitie slecht?

Ja en nee.

Sommige producten kan je moeilijk zelf thuis bereiden, denk bijvoorbeeld aan kaas.

Maar ik zal heel eerlijk met je zijn.

Er zijn maar weinig producten op aarde die er gezonder op worden nadat ze een fabriek verlaten.

Hoe meer je producten bewerkt, hoe meer vitamines (en andere gezonde stofjes) er verloren gaan.

Zo ook met thee.

groene thee

Maar groene thee heeft dit probleem niet.Want uit onderzoek is gebleken dat het één van de minst bewerkte thee soorten is op aarde. Hierdoor bevat het nog veel van zijn gezonde bestandsdelen. Dit in tegenstelling tot zwarte thee. Dit maakt dit groene beestje dus heel gezond!

Welke gezonde bestandsdelen heb ik het dan over...heb je even een momentje?

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Polyphenolen (EGCG)
 • Vitamine A, B, B1, B2, B12, C, E en D
 • Caroteen
 • Calcium
 • Chroom
 • En nog veel meer...

#2 Groene thee haalt het maximale uit je vetverbranding

De reden dat je op Gezondheidsfreaks terecht bent gekomen is waarschijnlijk omdat je wil afvallen? Je bent hier gekomen omdat je MEER vet kwijt wilt.

Nou zijn er verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Ik kan een ingewikkelde eetschema aan je geven maar er is een veel makkelijkere manier om de extra kilo's kwijt te raken:

DRINK THEE! Als je dit niet al doet, begin er dan nu mee.

Want door groene thee sla je minder vet op.

Uit onderzoek is gebleken dat het de groei van vetlagen remt. Ratten kregen in het experiment een dieet dat voor 50 procent uit suiker bestond en voor 15 procent uit boter om ze vet te mesten.

groene thee vet verbranding

Daarnaast kreeg één van de twee groepen 130 mg groene thee poeder.

Wat bleek? Het poeder remde de gewichtstoename af.

Daardoor werd de groep die het poeder kreeg minder dik en kregen ze een minder vettige lever. In je lever worden namelijk vetten verwerkt en als je teveel binnen krijgt, krijg je leververvetting. Ooit van foie gras gehoord? Dat is niks anders dan de lever van ganzen die zijn vetgemest. Wat denk je dat de smeuïge structuur vandaan komt in foie gras? Het is niks meer dan vet.

Wil je het maximale uit je vetverbranding halen? Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de gezondheidsvoordelen van groene thee pas beginnen bij het drinken van 3 tot 6 koppen. Wil meer tips over afvallen? Klik dan hier.


#3 Afvallen met groene thee door één magisch stofje

Je hebt hierboven gelezen dat groene thee veel goede bestandsdelen bevat omdat het niet bewerkt is.

Één van die belangrijke bestandsdelen zijn de polyphenolen. Ik weet dat het een duur woord is maar deze hoef je niet te onthouden.

Het is één van de belangrijkste stoffen in groene thee die je helpt bij het afvallen.

EGCG behoort tot deze groep polyphenolen.

Wetenschappers hebben aangetoond dat EGCG het metabolisme verhoogt.

Deze thee kan mensen dus doen vermageren. Waar is het nog meer goed voor?
 • Het vermindert ook nog eens de kans op diabetes door je bloedsuikerspiegel te verbeteren
 • Versnelt de vetverbranding
 • Het maakt je gevoeliger voor insuline

Dat laatste zorgt ervoor dat je lichaam minder insuline moet produceren om dezelfde hoeveelheid suiker te verwerken. Dit verlaagt de kans op diabetes type 2. Daar kom ik later in de blog op terug.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat EGCG de opname van voedsel in de darmen remt.

Na 12 weken EGCG te hebben genomen is een hoger gewichtsverlies aangetoond dan bij vrouwen die dit niet kregen. De groep die het extract kreeg verloor 1,1 kilogram gewicht. Daarnaast nam ook hun buikomvang af.


#4 Groene thee verlaagd het slechte cholesterol (LDL)

De kans is vrij groot dat als je met overgewicht rondloopt dat je cholesterol ook niet in orde is. En nu kan je wel hele dure en moeilijk uitspreekbare medicijnen slikken maar je kan het ook op een andere manier verlagen:

Cholesterol heb je in twee vormen:

 • Het goede cholesterol, ook wel HDL- cholesterol genoemd
 • Het slechte cholesterol, ook wel LDL- cholesterol genoemd

Cholesterol is een bouwstof voor cellen en hormonen. Zonder cholesterol kunnen je dus niet leven! Als je dus iemand tegenkomt die tegen je zegt dat je er alles aan moet doen om cholesterol te vermijden, weet jij dat diegene uit zijn nek lult. In het ideale geval maakt het lichaam precies genoeg cholesterol aan. 

Groene thee capsules werken ook

Een te hoog cholesterol gehalte wordt vaak veroorzaakt door het eten van teveel bullshit. Denk hierbij aan fastfood, deegwaren en toegevoegde suikers.

Verzadigd vet en toegevoegde suikers uit ongezonde producten is nou net het soort vet en suiker dat je witl vermijden want hierdoor stijgt het LDL-cholesterol en daalt vaak het HDL-cholesterol. Dit verhoogd het risico op hart- en vaatziekten doordat je aderen dichtslibben.

Groene thee kan het ‘slechte’ cholesterol een verlagen, zo blijkt uit onderzoek in het Journal of the American Dietetic Association.

Proefpersonen die groene thee dronken of groene thee capsules namen, bleken 5 à 6 mg/dL minder LDL- cholesterol te hebben dan personen die de groene thee niet kregen. Even als referentie: een 'normale' LDL gehalte hoort 5 mg/dL te zijn. Dus ook al zou je het dubbele hebben van dit gehalte, dan kan groene thee het weer tot een normale waarde brengen.

Daarnaast liet het onderzoek ook nog zien dat het extract voor een lagere ghreline spiegel zorgt.

Greline is het hormoon wat verantwoordelijk is voor het opwekken van je hongergevoel. Groene thee zorgt er dus ook nog eens voor dat je minder honger hebt. Je zou bijna de hele dag door groene thee willen drinken als je al deze voordelen leest.


#5 Groene thee helpt tegen huidkanker.

In Nederland zien we de zon niet vaak. Dus als het zonnetje schijnt wil iedereen hier optimaal gebruik van maken. En eerlijk gezegd geef ik ze geen ongelijk. Maar dit heeft het één en andere als gevolg:

De schadelijke invloed van UV licht staat vast . Op lange termijn kan UV- blootstelling leiden tot huidveroudering en zelfs huidkanker.

In Nederland komen jaarlijks ongeveer 25.000 nieuwe gevallen van huidkanker voor. Daarmee is huidkanker één van de meest voorkomende vormen van kanker. Hoewel huidkanker meestal zeer goed te behandelen is als ze vroeg worden ontdekt , zorgen ze toch voor heel wat ongemak. Ook tegen het ontstaan van huidkanker kan groene thee een belangrijke rol spelen.

Uit onderzoek is gebleken dat het innemen of toedienen van de polyfenolen het ontstaan van huidkanker kan afremmen.

Het dagelijks drinken van groene thee en het smeren van cosmetica met groene thee extract op de huid kunnen het ontstaan van huidkanker afremmen.


Vind je deze blog leerzaam? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!


#6 EGCG: het jeugdelixer

Iedereen wil zo lang mogelijk jong blijven.

De meeste mensen doen er heel veel aan om rimpels te voorkomen of te laten verdwijnen.
Met de jaren word je huid minder elastisch en soepel. Dit is de reden waarom je rimpels ontwikkeld.

Groene thee kan het ontstaan van rimpels verminderen omdat:

 • Groene thee onder meer proteinases afremt

In mensentaal zijn proteïnases kortgezegd: ‘eiwitten die het collageen en elastine in de huid afbreken’.

 • Collageen houdt de huid soepel
 • Elastines zorgen ervoor dat de huid elastisch blijft

Als collageen en elastines afgebroken worden door proteïnases dan wordt de huid dus minder soepel en elastisch en hierdoor ontstaan rimpels. Welke stofje in groene thee zorgt hiervoor? Je raad het al: EGCG.

EGCG remt vooral de eiwitten af die de elastines afbreken. Groene thee helpt dus niet alleen bij afvallen maar het heeft ook nog eens een gunstige invloed op veroudering in de huid.


#7 Groene thee is goed voor je...omdat het giftig is

Er wordt vaak gezegd dat groene thee veel antioxidanten bevat en het daardoor zo gezond is. Antioxidanten kunnen schadelijke stoffen in ons lichaam bestrijden. Deze schadelijke stoffen ontstaan als bijproduct van reacties in ons lichaam, je kunt ze zien als de uitlaatgassen van een auto. Ze worden vrije radicalen genoemd.

Echter is het probleem dat vrije radicalen in ons lichaam noodzakelijk zijn. Ze zijn nodig zodat ons lichaam niet te lui wordt.

Er worden namelijk eiwitten in ons lichaam geactiveerd zodra het lichaam vrije radicalen waarneemt.

Laat je immuunsysteem af en toe op hol slaan

Je kunt het zien als een soort leger. Zodra er een persoon van de tegenpartij in ons gebied komt, valt ons leger deze persoon aan omdat die als onveilig wordt gezien.

Als je dus TE veel antioxidanten binnenkrijgt dan worden onze cellen lui en vallen allerlei verdedigingsmechanismen weg. Maarja zoals iedereen weet kan het woord TE nooit iets goeds betekenen. Dit neemt echter niet weg dat je antioxidanten nodig hebt!

Wat groene thee daarnaast wel extra gezond maakt zijn de licht giftige stoffen die zich in groene thee bevinden.

Deze licht giftige stoffen worden flavonoïden genoemd.

Uit onderzoek is gebleken dat deze flavonoïden de cellen in ons lichaam prikkelen waardoor deze vervolgens in verdediging gaan: ‘onze cellen gaan eiwitten aanmaken die ons beschermen tegen deze giftige stoffen.’

Hierdoor worden de cellen op langere termijn beter beschermd tegen schadelijk aanvallen en worden de cellen van ons lichaam dus niet lui.


#8 Het verminderd de kans op de dodelijkste ziekte in Nederland

Uit onderzoek blijkt dat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland is. Ruim 30 procent is in 2013 aan deze ziekte overleden.

En uit onderzoek weten we ook dat je eetpatroon de grootste risicofactor is voor het ontwikkelen van kanker.

Het stofje EGCG in groene thee activeert een eiwit dat ervoor zorgt dat kankercellen zichzelf doden.

Daarnaast onderdrukt het de aanmaak van een stof die ontstekingen veroorzaakt. En dat is gunstig. Want ontstekingen zijn ideale voedingsbodems voor kanker. Hierdoor kan groene thee het ontstaan van kanker dus afremmen.

Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat mensen die groene thee drinken minder kans hebben op kanker. Zo is er gebleken dat:

 • Vrouwen die gemiddeld tien Japanse kopjes (dit zijn hele kleine kopjes) groene thee per dag drinken hebben gemiddeld negen jaar later kanker dan vrouwen die minder dan drie kopjes groene drinken.
 • Een ander onderzoek, waaraan 70.000 vrouwelijke patiënten deelnamen, toonde aan dat personen die regelmatig groene thee drinken 57 procent minder kans hebben op darmkanker
 • Volgens een onderzoek in Japan met 49.920 deelnemers hadden mannen die meer dan vijf kopjes groene thee dronken per dag 48 procent minder kans op prostaatkanker dan mannen die minder dan 1 kop groene thee per dag dronken

En zo zijn er nog een aantal onderzoeken te benoemen, alleen ga ik jullie hier platgooien want het wordt er niet interessanter op. De les die je hieruit moet nemen is dat je gewoon veel meer groene thee moet drinken dan je nu doet;)


50% compleet

Download GRATIS Het Gezondheidsfreaks Starterspakket


#9 Je edele delen zullen je dankbaar zijn

Je kan niet zonder je hersenen of je hart. Maar ik durf ook te wedden dat je niet zonder je edele delen kan. Als je deze zo goed mogelijk wil onderhouden zou ik meer groene thee drinken. Waarom?

Groene thee remt genitale wratten. Ja je leest het goed.

En dat is fijn, want genitale wratten kunnen zich in sommige gevallen ontwikkelen in een kanker. Mensen die genitale wratten hebben en deze niet laten behandelen, lopen het risico op dat deze wratten in kanker veranderen.

Genitale wratten worden veroorzaakt door het HPV virus. Ongeveer 80 procent van de mensen wordt ooit met dit virus besmet.

Smeer al je wratjes weg

De Food and Drug Administration (FDA) in de VS heeft onlangs een zalf goedgekeurd met groene thee erin. Deze zal ingezet worden om genitale wratten te bestrijden omdat uit onderzoek is gebleken dat dit werkt.

Dit is opmerkelijk want genitale wratten zijn moeilijk tot onmogelijk om te genezen.

De meest gebruikte manier om genitale wratten weg te krijgen is door ze te verbranden, kapot te vriezen of weg te snijden.

Vaak komen de genitale wratten bij deze behandelingen terug. Het is daarom interessant dat een eenvoudig zalfje op basis van groene thee deze wratten kan laten verdwijnen. Dat laat alleen maar zien hoe goed deze thee voor je is. Als je gezondheid je lief is, zou ik wat vaker thee zetten.


#10 Groene thee verminderd de glucose- en insulinespiegel

Het hormoon insuline is HET hormoon wat voor de grootste gezondheidsproblemen zorgt tegenwoordig. En eerlijk gezegd komt het niet door het hormoon zelf maar door ons eetpatroon. Dit zorgt er namelijk voor dat het hormoon in TE hoge concentraties aanwezig is in ons lichaam.

Hierdoor slaan we veel vet op en ontwikkelen we diabetes type 2.

Groene thee kan gebruikt worden voor het voorkomen van diabetes type 2.

De ideale hoeveel koppen thee per dag

In recent onderzoek zijn de resultaten van 17 studies naar het effect van groene thee op de insuline gevoeligheid en bloedglucosespiegel samengevat. De conclusie van dit onderzoek is dat consumptie van groene thee zorgt voor significante verlaging van de bloedglucosespiegel en insulinespiegel.

Japans bevolkingsonderzoek laat zien dat de kans op diabetes type 2, 33% lager is bij het nemen van minimaal 6 koppen groene thee per dag vergeleken met 1 kop groene thee per week.

Een ander onderzoek concludeert dat de consumptie van minimaal 4 koppen groene thee per dag voldoende is voor significante bescherming tegen diabetes type 2. Bij mensen met diabetes type 2 kan groene thee de bloedsuikerspiegel verbeteren. En dit verlaagt de kans op verschillende diabetescomplicaties zoals:

 • Hart- en vaatziekten
 • Nierschade
 • Zenuwschade
 • Oogschade

#11 Het voert je concentratievermogen omhoog

Groene thee werkt ook nog eens bevorderend voor de bovenkamer. Studenten let extra goed op:

Het aminozuur theanine in groene thee veroorzaakt meer alfagolven in de hersenen. Deze alfagolven zorgen ervoor dat je zowel kalmer als geconcentreerder bent.

Uit onderzoek bleek dat na het nuttigen van de l-theanine de hartslag lager was. Daarnaast hadden deze mensen ook meer alfagolven. Hierdoor werd hun reactiesnelheid veel beter na inname van l-theanine.

Daarnaast zit er cafeïne in groene thee. Dit is een opwekkende stof die er voor zorgt dat je alerter wordt en je concentratie verbetert. Een kop thee bevat gemiddeld 30 milligram cafeïne.

Het doet wonderen voor je hersenen

EGCG kan vanuit het bloed door de hersenen worden opgenomen en heeft beschermende en herstellende effecten laten zien in verschillende hersenziekten zoals:

 • Spierrziekten zoals: ALS, de ziekte van Duchenne, multiple sclerose
 • Alzheimer
 • Ziekte van Parkinson

Groene thee vermindert daarnaast het samenklonteren van de bloedplaatjes, wat goed is voor de bloedvaten in het hart en in de hersenen.

Vanaf drie koppen hebben mensen minder kans op een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct).

Een groot onderzoek waaraan meer dan 195.000 personen deelnamen, toonde aan dat mensen die drie koppen dronken per dag 21 procent minder kans hadden op een beroerte. Als ze meer dan zes koppen dronken, dan was hun risico op een beroerte al 40 procent lager.

Een aantal tips om je groene thee te zetten:

 • Laat de thee minimaal 3 tot 5 minuten trekken
 • Drink 3 tot 6 koppen per dag zodat je het maximale uit groene thee haalt
 • Drink de thee met citroen, dit omdat thee de opname van ijzer uit fruit en groenten kan verhinderen
 • Verse thee bevat de meeste flavonoïden, dus drink je thee zo vers mogelijk!
 • Groene thee dat niet in voorverpakte zakjes zit bevat meer EGCG dan bijvoorbeeld de voorverpakte groene thee van pickwick. Deze losse thee kun je kopen in diverse theewinkels zoals Simon Levelt

Groene thee is nog maar het begin

Nu weet je wat de gezondheidsvoordelen zijn van groene thee. Je kan er allerlei ziekten mee voorkomen en je verhoogt er je vetverbranding mee. Je kan het in verschillende vormen tot je nemen, van poeders tot zalfjes. Er is zelfs groene thee ijs! 

Maar je snapt zelf ook wel dat groene thee alleen niet genoeg is om slanker te worden.

Je moet je overwicht van alle kanten aanvallen, dan heb je meer succes om af te vallen.

De vraag is:

Wat kan ik allemaal doen om dit overtollige vet aan te vallen?

Dat is een goede vraag. Je kan gezonder eten of een gezonder eetpatroon hanteren waardoor je een maximale vetverbranding krijgt.

En dit allemaal heb ik al voor je samengesteld zodat je een vliegende start kan maken naar een gezonde levensstijl en je ideale gewicht.

Hieronder kan jij het Gezondheidsfreaks starterspakket gratis downloaden.

Zo weet je voortaan precies wat je moet eten en hoe je dit het beste kan eten om makkelijker af te vallen, op gewicht te blijven en gezonder te worden.

Download het starterspakket en laat me weten wat je ervan vindt.

Groetjes,

Floor

P.S: Hoeveel koppen groene thee drink jij per dag? Wat is volgens jou de lekkerste groene thee die je in Nederland kan krijgen? Laat hieronder een reactie achter.

DEEL DEZE BLOG
Floor
 

Na een bloeiende carrière als topturnster bij Jong Oranje, moest Floor stoppen in verband met blessures. Ze heeft haar passie voor voeding en sporten niet verloren. Naast haar kennis over voeding en sport, verdiept Floor zich vooral in de verschillende manieren om het vrouwelijk lichaam strak en gezond te krijgen en houden.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments